Skocz do zawartości
Olek

512 kb/s - Ile to jest w kB/s ?

Rekomendowane odpowiedzi

właśnie kiedyś też nad tym myślałem i ten post mi o tym przypomniał :).

Dlaczego sie dzieli akurat przez 8 lub 9 ?

Czy to spowodowane jest łączami TPSA ? :D

przez 8 bo w komputerach 8*1bit = 1bajt

a przez 9 bo w ADSL 1bajt = 8bitow+bit stopu.... taka technologia :D

z tego co pit kiedys mowil to SDI 1bajt = 8bitow + 2 stopu.... wiec takie przeliczanie to ... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pytanie 1. Ile było już numerów Komputer ŚWIAT Ekspert

- ile by nie bylo to Komputer Swiat i tak ssie

Pytanie 2. Jaka jest najpopularniejsza wyszukiwarka internetowa na świecie ?

- po co mi wyszukiwarka , moge zalozyc nowy topik na bordzie http://forum.purepc.pl/posting.php?mode=newtopic&f=16

Pytanie 3. 512 kb/s - Ile to jest w kB/s ?

- czy to pytanie jest sponsorowane przez tpsa ?

co wygralem ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moze byc agregat pradotworczy do chlodziarko-zamrazarki? Albo 100000 litrow wody mineralnej "Sulechowka" z Sulechowa? A tak powaznie to w modemie tez jest bit stopu co nie? czyli srednio 50,6 polaczenie to tylko 5,62kB :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To weytłumacz mi to skoro 512 nie miało miec tych 64 kB/s - bo przeciez z matematyki wychodzi ze nie miało :) - to po TPSA zwiekszała zeby osiągnac te 64 kB/s a SDI dla porównania zostało dalej na tym realnym transf. 11 kB/s...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego :?: zeby nie wyjsc na totalnych <span style="color:red;">[ciach!]</span>ow :P skoro wszyscy sobie dziela 512/8=64kB/s to dlaczego nikt tego nie wyciagal :?: znajac zycie ludze zaczeli im du.pe truc i tak zostalo :) takie jest moje zdanie, a jak jest w praktyce - nie wiem :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na SDI jak normalnie ciagne to mam 10 - 11 dl. A jak przez Bittorren to 9 kB dl i 9kB ul :D. Czyli przez jakies 10 hodzin 250 mi przyjdzie i 250 wyjdzie. Razem 500MB!!! Rzaden inny program nie wyciaga tyle z łacza. BT rules!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na SDI jak normalnie ciagne to mam 10 - 11 dl. A jak przez Bittorren to 9 kB dl i 9kB ul :D. Czyli przez jakies 10 hodzin 250 mi przyjdzie i 250 wyjdzie. Razem 500MB!!! Rzaden inny program nie wyciaga tyle z łacza. BT rules!!

Popieram BT to najszybszy p2p wczoraj miałem 60kB/s. I żadnego czekania emule= shit

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noose....

To dlacze mi Neo pokazuje download 64-67 kB/s :) ??

Wiem ze 67 to przegiecie ale całkiem dobrymi programi jak mierze to mam coś koło 64 kB/s :)

eehhh....znowu ?

w tej chwili modemy sie loguja @ 640/160 kbit/s , co przy podzieleniu przez 9 nie 8 (DSL) wychodzi 71/17 kB/s

i tyle wyciagam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi