Skocz do zawartości
szpak

UE a Kompy :)

Rekomendowane odpowiedzi

czy orjetuje sie ktos jak to bedzie po nieuniknionym wejsciu polski do UE z czesciami komputerowymi ?? bo np fajki podrozeja a czesci jak ..tak jak sa ? ztanieja czy moze podrozeja ..to jest dos ciekawe bo jak maja znacznei zdrozec to trzeba szybciej o wymianie sprzetu pomyslec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja bym wolal zeby to AMD robilo ... moze bym sie do fabryki zalapal :D

AMD płaci pracownikom duuużo mniej (2:5) - więc raczej byś się nie cieszył...

Ale pomysl jakie by ludziom z Tweaka rabaty pozalatwial :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A jak bedzie z usługami telekomikacyjnymi? Jak mi stałka podrożeje to sie wkurze poważnie...

nie no drobsik sie wkurzy - niech w telekomunikacji ludzie pouciekaja bo jeszcze wszystich pozabija :lol: :lol: :lol: :lol:

nie no dropsik ty to umiesz rozsmieszyc :D :D

a odnosnie ceny uslug telekomunikacyjnych to jak tylko wejda inni (europejscy) operatorzy to zaraz ceny pojda ostro w dol (liczmy sie ze spadkiem nawet o 70%) 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1) Co do cen sprzetu

Nie widac zadnych przeslanek ze cos mialo by sie zmienic. Clo na produkty elektroniczne z UE juz w tej chwili nie istnieje. VAT pozostanie bez zmian na poziomie 22 procent. Tak defacto jedyna zmiana bedzie w miare postepu integracji i probie wstapienia do strefy euro usztywnienie kursu zlotego w stosunku do euro co moze zmniejszych wachania cenowe czesci produktow (niewielkiej raczej gdyz ciagle wiekszosc zakupow robi sie w chinach i innych tajwanach w USD)

2) Co do telekomunikacji: zgodnie z wymogami UE nastapi dalsza liberalizacja rynku telekomunikacyjnego. Bledem w polsce bylo robienie tego od dolu tzn od operatorow lokalnych i bez wymuszenia na tpsa dostepu do last mile innym operatora ale i tutaj moze bedzie jakas szansa. Efekt juz widac. Rozmowy miedzynarodowe potanialy w ciagu ostatniego roku prawie o 50 procent

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie chce w 3mieście Intela! ;) :P :twisted:

Za to dla AMD rozwinę czerwony dywan - ZAPRASZAMY!!! :D :D :D (eee tam Gdańsk! do Gdyni chodźcie :D)

dobrze prawisz :D ale co tam.... od biedy to i intel moze tu rozkrecic biznes :P (kupujesz po 1zl sprzedajesz na allegro za 150zl, jaki zysk :?: :D)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bende sobie do niemiec rowerkiem w weekendy jechac napic sie browarkow i napchac sie  Pringlesami solonymi :D

Mam dla Ciebie dobrą wiadomość:

Granica jest otwarta! Możesz jechać jeszcze dziś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bende sobie do niemiec rowerkiem w weekendy jechac napic sie browarkow i napchac sie  Pringlesami solonymi :D

gg to nie wiesz jeszcze, że nie można przekraczać granicy dopóki nie wejdziemy do UE ?? 8O Dopiero UE pozwoli nam spokojnie podróżować po Europie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gg to nie wiesz jeszcze, że nie można przekraczać granicy dopóki nie wejdziemy do UE ?? 8O Dopiero UE pozwoli nam spokojnie podróżować po Europie :lol:

Jejku, złamałem prawo... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: wiedzialem ze zrobicie sobie z tego jaja :lol: , a probowaliscie przekroczyc granice w stanie dosyc wskazującym na spozycie podczas kontorli paszportowej na rowerze, jak wam plecak sprawdzają i stoją twarza w twarz :D juz raz mialbym przerąbane :P

a tak to luzik będzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: wiedzialem ze zrobicie sobie z tego jaja :lol: , a probowaliscie przekroczyc granice w stanie dosyc wskazującym na spozycie podczas kontorli paszportowej na rowerze, jak wam plecak sprawdzają i stoją twarza w twarz :D juz raz mialbym przerąbane :P

a tak to luzik będzie

panowie nie chce was martwic, ale dopiero w 2008 bedzie mozna przekraczac granice z niemcami bez kontroli paszportowej... i nie jest to zart!!! 100% informacje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi