Skocz do zawartości
Dziobak

World of Tanks - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Jak tam koledzy czolgisci u was?

Ja obecnie mam SU 152 i zbieram na ISU.

Opinia. Stockowy SU to chyba najbardziej mulowaty czolg jakim gralem. Zalozenie silnika i gasek troche daje ale dalej to mul :)

Co ciekawe to ARMATA przez duze "A" ;) Krotko mowiac haubica 152 mm walaca burzacymi z penetracja 100mm. Szybkosc strzalu z ramerem okolo 4 na minute.

Co dostajemy w zamian? FUN w czystej postaci. Sporo mediumow doslownie odparowuje po strzale :) Nie ma zadnych komunikatow o odbiciu bo HE zawsze zadaje

obrazenia. Jesli chodzi o HT to T29 w wierze zadaje ze 30% :) mit "super twardej wierzy" amerykancow pryska. Wlasciewie to kazdego IS'a kasa na okolo 20-30%

Mobilnosc jest kiepska ale ten zabojca dziala z ukrycia. Co ciekawe dzialo mimo 0,46 celnosci jest nadzwyczaj celne.

Obecnie wynalazlem 122 mm ale widze ze stracilem 20 k expa ktore trzeba bylo zachowac dla ISU. Trudno czasami czlowiek sie myli.

Generalnie to czolg potem za 1 mln kredek do sprzedanai bo ISU ma to co SU plus BL 10 zamiatajaca Mausa na 3 shoty. Aha Kamuflaz dalej dziala jak w kazdym ruskim Tdku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Opinia. Stockowy SU to chyba najbardziej mulowaty czolg jakim gralem.

Jest jeszcze wolniejszy niż stockowy SU-76? O bogowie...

Swoją drogą, SU-76 jest śmieszny - na goło rusza się jak wóz z węglem, jeszcze gorzej niż stockowy KW. Wystarczy jednak wymiana silnika za marne 200 expa i cała mułowatość znika. A po zianie gąsek robi się niezły śmigacz, który w dodatku obraca się jak szalony (i dobrze, bo zakres ruchu działa jest bliski zeru).

Poradźcie mi - które działo założyć na SU-85B?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym BL-10 i mausem na 3 strzały to troche przesada, wiem z praktyki :D. Poza tym wku... bierze jak z 50 metrów rykoszet sie trafi w czołg który w innym wypadku przestał by istnieć. A 152 to fakt nic tylko HE ładować. Do zakupu BL-10 tylko he używałem ;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja su-85b grałem ze stockiem 76mm i nie narzekałem. Jak na swój tier jest wystarczające, a jak zobaczyłem cenę 85mm to odpuściłem. Tym bardziej że nie można go użyć w su-85. 9.7k expa wcale nie tak trudno nabić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie dopadl kryzys po tym jak przegralem 11 bitew z rzedu. Najsmieszniejsza byla bitwa ktora prezgralem 6:15 grajac Sturmpanzerem II ktorym zrobilem 4 fragi. Mam wrazenie ze na nizszych tierach graja juz tylko nowicjusze bo to co sie dzieje wola o pomste do nieba.

Mam zamiar zrobic elite na kazdym niemieckim pojezdzie :D

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po świetny SU-85, SU-100 to żal, żal, żal, i jeszcze raz żal. Jedyny bonus to cycki na dachu :P. Więcej zalet nie stwierdziłem. W becie cały exp potrzebny do przebicia się do Su-152 był z su-85 i konwertowany goldem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi sie teraz swietnie jezdzi z 10,5 cm dzialem wczesniej na Hetzerze, teraz na Stugu.

L48 i tak sie czesto odbija od tier 6 w gore wiec ich lepiej tluc HE, a jak ci wylosuje niskie tiery to fajnie chlopaki znikaja po jednym strzale ;)

No i jako haubica na TDku jest prawie tak celna jak niektore dziala u ruskich na czolgach z 0,46 ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja golda nie bralem. Szkoda mi troche. Gdyby byla to wersja 1.0 bez tych wszystkich bledow to moze. A nie dosc ze to, to jeszcze taka masa (przepraszam) glabow gra ze glowa mala. Dzis znow szalenstwo, moj team wygrywajac 11:2 przegral bitwe. Ja to zaczne nagrywac bo to jest smieszne conajmniej.

Co do niemieckich TD. Panzerjager jest fajny jak na najnizszy tier. Marder jest OK - duzy kat giwery choc papierowy pancerz. Hetzer jest trudny, na bliski dystans genialny ale wolny i wszystko inne niz 105mm to syf. Stug jest bardzo fajny, szybki do tego ma wiekszy wybor dzial. JgdPz IV jest OK - nie powala ale nie jest meczarnia w drodze do JP. I JagdPanther, ktory jest genialny wg mnie. Szybki (jak na swoj tier), zwinny, dobry pancerz i uzbrojenie. Do tego najladniejszy czolg WWII ;) dalej nie zaszedlem bo mi sie JP fajnie gralo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy pchanie się w niemieckie niszczyciel to dobry pomysł

z moich doświadczeń polecam :

Hetzer + 105mm

Stug z najlepszym działem

Ferdi + 128mm (miazga) :wink:

Jagdpz oraz Jagdpantherą mi osobiście nie grało/gra się za dobrze :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi