860lacov Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 Mam w domu 2 komputery (na obu Win XP) i chcę je połączyć przez wifi. Do jednego z komputerów podłączona jest netia. W połączeniu z netii mam włączone udostępnianie połączenia. W połączeniu sieci bezprzewodowej stworzyłem sieć otwartą z kluczem WEP z zaznaczoną opcją "To jest sieć typ komputer-komputer" Zatwierdziłem wszystko, punkt dostępu został stworzony, w ZoneAlarm sieć ta została potraktowana jako Trusted Netbook wykrywa mi tą się sieć i nawet się z nią łączy, ale na żadną stronę internetową wejść nie mogę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Jaki masz zasięg??? W sensie jakość sygnału który odbiera netbook. Edytowane 19 Listopada 2010 przez KoVol Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 3/5 kresek Z resztą komputery stoją obok siebie. Chodzi mi po prostu o to żeby nie przekładać kabla z jednego do drugiego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) A możesz otworzyć stronę przez jej adres IP? Np http://212.77.100.101(wp.pl) Edytowane 19 Listopada 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 19 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2010 (edytowane) Nie mogę, ale znalazłem winowajcę. Po wyłączeniu zonealarm problem znikną z tym, że to nie do końca go rozwiązuje bo bez FW to tak nie za bardzo, a ZA akurat mi pasuje. Mam starą wersję bo 5, ale robi swoje i nie jest jakimś strasznym zamulaczem. W ZA jest zakładka "zones" i domyślnie jest w niej Netia. Kiedy połączę się z netbookiem pojawia się także dodatkowa sieć, ale mimo dodatnia jej do strefy zaufanej (netia w jest w internetowej - ma jakieś ograniczenia) i ustawienia FW na wyłączony dla strefy zaufanej dalej to nie pomaga Edit. Odpuściłem na razie wifi i kupiłem kabel. Przez moment było ok, a teraz ni z tego ni z owego nie mogę wchodzić na strony, jednak jeśli zamiast adresu wpiszę adres ip (choćby ten z wp) to przeglądarka wchodzi na stronę. Co z tym zrobić? Edytowane 20 Listopada 2010 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...