Skocz do zawartości
demon1717

WC i problem z wyborem pompki.

Rekomendowane odpowiedzi

Jak na razie zawodowany będzie aby CPU na którym będzie EK Water Blocks EK-SUPREME LT ACETAL i do tego chłodnica Black Wather. W przyszłości może grafa;p;p.

W razie czego konfiguracja:

AMD Athlon II x4 620 2,6@3,5 + L3

ATI XFX HD4890

2GB RAM

HDD 250GB

OCZ MXS 600w

Jaki mniej więcej wydajność musi mieć pompka??

Duża jest różnica między:

400l/h-600l/h

600l/h-800l/h

400l/h-800l/h??

Ma na oku takie cuś

-Black Water Silent Pump 12V 105zl

-Phobya DC12-260 170zl

-EK Water Blocks EK-DCP 4,0 170zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno najsłabszy będzie black water z tych 3. Do jednej chłodnicy i 2 bloków spokojnie powinna uciągnąć. Pozostałe pompki są raczej podobne, różnica pomiędzy nimi będzie tylko w zakresie pracy. Ogólnie ciężki wybór, jeżeli ma być jak najtaniej to BW, jeżeli lepsza jakość to coś wyżej, skok cenowy do następnego typu pompek typu Laing jest jednak dość spory.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapas raczej mi nie jest potrzebny bo nie planuje nic więcej dokładać. A na blok cpu i jedną chłodnice powinna wystarczyć;p. Macie może jakiś pomysł z czego można zrobić rezerwuar?? Chciałbym trochę zaoszczędzić i szkoda mi wydawać 100zł za mały pojemniczek.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tez kupilem mcresa ale za 40 pln z wysylka tez tu na forum ;)

Ja posiadam ten rodzaj pompki co Ty chces zkupic ale najmocniejsza wersje i przy ok 9V jest dość cicho a przy 7 cisza absolutna ;)

Jedyny jej minus wzgledem lainga to to ze jest od niej wieksza.

Edytowane przez Maciem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi