demon1717 Opublikowano 28 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2010 Jak na razie zawodowany będzie aby CPU na którym będzie EK Water Blocks EK-SUPREME LT ACETAL i do tego chłodnica Black Wather. W przyszłości może grafa;p;p. W razie czego konfiguracja: AMD Athlon II x4 620 2,6@3,5 + L3 ATI XFX HD4890 2GB RAM HDD 250GB OCZ MXS 600w Jaki mniej więcej wydajność musi mieć pompka?? Duża jest różnica między: 400l/h-600l/h 600l/h-800l/h 400l/h-800l/h?? Ma na oku takie cuś -Black Water Silent Pump 12V 105zl -Phobya DC12-260 170zl -EK Water Blocks EK-DCP 4,0 170zl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aerial Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Na pewno najsłabszy będzie black water z tych 3. Do jednej chłodnicy i 2 bloków spokojnie powinna uciągnąć. Pozostałe pompki są raczej podobne, różnica pomiędzy nimi będzie tylko w zakresie pracy. Ogólnie ciężki wybór, jeżeli ma być jak najtaniej to BW, jeżeli lepsza jakość to coś wyżej, skok cenowy do następnego typu pompek typu Laing jest jednak dość spory. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon1717 Opublikowano 29 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2010 Opłaca się kupić Phobya DC12-260 za 135zł?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 Na twoim miejscu rozejrzałbym się za jakimś LAING DDC nawet używką. Wymienne topy i względna cisza na 7-9v. No i masz pewien zapas na przyszłość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon1717 Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 Zapas raczej mi nie jest potrzebny bo nie planuje nic więcej dokładać. A na blok cpu i jedną chłodnice powinna wystarczyć;p. Macie może jakiś pomysł z czego można zrobić rezerwuar?? Chciałbym trochę zaoszczędzić i szkoda mi wydawać 100zł za mały pojemniczek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hejger Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 To kup używkę... Ja np kupiłem na forum micro resa swiftecha za trzy dyszki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 30 Listopada 2010 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2010 (edytowane) Ja tez kupilem mcresa ale za 40 pln z wysylka tez tu na forum ;) Ja posiadam ten rodzaj pompki co Ty chces zkupic ale najmocniejsza wersje i przy ok 9V jest dość cicho a przy 7 cisza absolutna ;) Jedyny jej minus wzgledem lainga to to ze jest od niej wieksza. Edytowane 30 Listopada 2010 przez Maciem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...