marekjad Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Witam wszystkich, którzy mają płytę P5Q-E i podobne problemy związane z najnowszym biosem P5Q-E-ASUS-2101 i poprzednimi wersjami do numeru 1406. Robiłem wiele prób z różnymi biosami od 1406 do 2101 i zawsze było tak samo źle. Na biosie 1406 wszystko jest OK! Po wgraniu w/w biosów wszystkie ustawienia się resetują do Auto po wyłączeniu komputera i pojawia się taki komunikat : Please enter Setup to recover BIOS seting. Press F1 to Run SETUP. Press F2 to load default values and continue. Czy ktoś już z czymś takim się spotkał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Wątek dotyczący tej płyty masz tu: Asus P5q/p5q-e/p5q Pro/p5q Deluxe/p5q Premium - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 87,666666666667 Natomiast tu masz paczkę modowanych biosów: http://www.fileserve.com/file/qDA3m4D Btw, Próbowałeś napisać, że na nowszych biosach, bios się resetuje po wyłączeniu komputera? ( i tak w kółko?). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 To nie jest wina bios'u. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Ale bios ma coś do rzeczy skoro na starszym wszystko działa :P, na oryginalnych bios'ach też miałem podobne cyrki, polecam wgrać te od keta, jak to nic nie da to na serwis i tyle. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Hmmm, ja nigdy u siebie nie miałem takich problemów... a jakie rewizje płyt macie? Objaw taki, jak przy padającej bateryjce... no i za 'ostrych' ustawieniach, ale jeśli to nie to, to rzeczywiście dziwna sprawa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekjad Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Przed chwilą wgrałem Bios z tej dydykowanej strony http://www.fileserve.com/file/qDA3m4D i jest bez zmian. Muszę wrócić do starszej wersji tj. 1406 tylko nie pamiętam, która wersja AsusUpdt pozwala na takie działania. Może ktoś z kolegów ma - to bardzo proszę o podanie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 Spróbuj tej - Asus Update 61002 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 2 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2010 2 rzeczy. Pierwsza - jest temat o P5Q także już należą się % Druga - aż brak mi słów na to żeby nie urazić Twojej znajomości sprzętu i samodzielności. Mianowicie gdybyś Mareczku wcisnął to cholerne F1, ustawił co należy i zapisał zmiany to za drugim uruchomieniem witałby Cię standardowy ekran powitalny P5Q albo zliczanie pamięci, hdd etc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...