Skocz do zawartości
marekjad

Problemy z Bios P5Q-E

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, którzy mają płytę P5Q-E i podobne problemy związane z najnowszym biosem P5Q-E-ASUS-2101 i poprzednimi wersjami do numeru 1406. Robiłem wiele prób z różnymi biosami od 1406 do 2101 i zawsze było tak samo źle. Na biosie 1406 wszystko jest OK!

Po wgraniu w/w biosów wszystkie ustawienia się resetują do Auto po wyłączeniu komputera i pojawia się taki komunikat : Please enter Setup to recover BIOS seting. Press F1 to Run SETUP. Press F2 to load default values and continue. Czy ktoś już z czymś takim się spotkał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wątek dotyczący tej płyty masz tu:

Asus P5q/p5q-e/p5q Pro/p5q Deluxe/p5q Premium - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne - strona 87,666666666667

Natomiast tu masz paczkę modowanych biosów:

http://www.fileserve.com/file/qDA3m4D

Btw, Próbowałeś napisać, że na nowszych biosach, bios się resetuje po wyłączeniu komputera? ( i tak w kółko?).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm, ja nigdy u siebie nie miałem takich problemów... a jakie rewizje płyt macie? Objaw taki, jak przy padającej bateryjce... no i za 'ostrych' ustawieniach, ale jeśli to nie to, to rzeczywiście dziwna sprawa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

2 rzeczy.

Pierwsza - jest temat o P5Q także już należą się %

Druga - aż brak mi słów na to żeby nie urazić Twojej znajomości sprzętu i samodzielności. Mianowicie gdybyś Mareczku wcisnął to cholerne F1, ustawił co należy i zapisał zmiany to za drugim uruchomieniem witałby Cię standardowy ekran powitalny P5Q albo zliczanie pamięci, hdd etc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...