tom_91 Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Witam. Mam problem z system a mianowicie podczas uruchamiania wyświetla się komunikat ze brakuje pliku /WINDOWS/SYSTEM32/CONFIG/SYSTEM i system nie może zostać uruchomiony i ze istnieje możliwość naprawy tego za pomocą płytki z windowsem i wyborem R, więc poszukałem trochę na ten temat i znalazłem 2 poradniki ale niestety dalej nie mogę sobie z tym poradzić w pierwszym przypadku nie naduszam pierwszego R tylko ENTER i według poradnika system powinien wykryć mi wcześniejszą wersję windows i wtedy powinno nadusić sie R ale problem jest ze instalator nie wykrywa mi tego windowsa poradnik 1 w drugim przypadku chodzi o konsole wpisuje expand g:\i386\system ale wyświetla się komunikat ze nie ma takiego pliku poradnik 2 Z góry dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 11 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2010 Skopiuj plik z c:\windows\repair: copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\systemW takim wypadku rejestr będzie czysty jak po instalacji systemu -trzeba od nowa wszystko ustawić i zainstalować sterowniki urządzeń. Ewentualnie przy pomocy polecenia DIR przeszukaj katalog Windows - może jest tam "LastGood", w którym będzie ostatni zapis rejestru sprzed zmian. Trzecia opcja to wciskanie F8 przy starcie i wybór "Ostatnia znana dobra konfiguracja" - jeśli będzie ona na liście. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom_91 Opublikowano 12 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Dzięki pomogło Najpierw spróbowałem z F8 i "Ostatnia znana dobra konfiguracja" ale to nie pomogło. System dalej nie wstawał, następnie spróbowałem znaleźć ten folder LastGood był on ale w nim następny folder INF a w nim dwa pliki jakieś oem40 i drugi z podobna nazwą więc nic z tego nie wyszło no i ostatecznie skopiowałem plik system z folderu repair i zainstalowałem sterowniki i jest cacy ^^ Jeszcze raz dzieki. Temat do zamknięcia. Edytowane 12 Grudnia 2010 przez tom_91 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...