aftershocK Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Problem jest tego rodzaju że dysk normalnie śmigał bez problemów najmniejszych. Zrestarowałem system bo mi internet mulił i dysk już nie wstał... Disc boot failure(...). Załatwiłem sobie szybko cokolwiek żeby móc korzystać z komputera (20gb które chodzi głośniej niż evo na przelocie). Na slave winda (SP3) nie widzi, ani w "zarządzaniu komputerem" ani w menedżerze urządzeń. Wsadziłem go do kieszeni na usb, jest dźwięk że system coś wykrył ale w moj komputer nic nie widać... dysk nie puka, rozkręca się normalnie... W biosie były info nt tego dysku, Everest też widzi dysk poprawnie: [ Maxtor 6 Y160P0 USB Device ] Właściwości urządzenia: Opis sterownika Maxtor 6 Y160P0 USB Device Data sterownika 2001-07-01 Wersja sterownika 5.1.2535.0 Dostawca sterownika Microsoft Plik INF disk.inf Informacje fizyczne urządzenia dyskowego: Producent Maxtor Rodzina dysków twardych DiamondMax Plus 9 Współczynnik postaci 3.5" Pojemność po sformatowaniu 160 GB Liczba dysków 2 Liczba powierzchni zapisu 4 Wymiary 146.1 x 101.6 x 26.1 mm Maks. ciężar 630 g Średnie opóźnienie obrotowe 4.17 ms Prędkość obrotowa 7200 RPM Interfejs Ultra-ATA/133 Szybkość transmisji danych z bufora do hosta 133 MB/sek Rozmiar bufora 8 MB Producent urządzenia: Nazwa firmy Maxtor Corporation Informacje o produkcie Maxtor is now Seagate Athlon 64 3000+ Gigabyte GA-K8NF-9 zasilacz amacrox warrior 350W, do tego podłączałem na innym komputerze na plycie asusa i athlonie 2000+, to samo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Spróbuj usunąć wszystkie partycje i stworzyć od nowa. Do tego pełny format. Spróbuj fdisk-iem lub spod instalatora windows xp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 instalator nie widzial dysku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Sprawdź programem TestDisk - czy widzi. Jak widzi, to odzyskaj partycje. Opis programu na forum i w Sieci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 instalator nie widzial dysku A podłączony bezpośrednio czy przez USB? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 bezposrednio oczywiscie otworzylem dysk w testdisk i jest Partition: niżej - no partition. programem easeus partioin costam tworze partycje bo pisze ze nie ma utworzonej ale stoi w miejscu na 0% od 15 minut active smart widzi dysk i mowi ze jest w doskonalej kondycji.... partycji nie mogę utworzyć... a instalka windowsa mówi że nie może uzyskać dostępu do dysku Pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aftershocK Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Skoro TestDisk widzi dysk, to nie rozumiem dlaczego nie próbowałeś odzyskać partycji. Próba ich tworzenia innymi programami może jedynie utrudnić ich odzyskanie. Jeśli nie zależy Ci na ich odzyskaniu, to MHDD lub Victoria i zerowanie dysku. Wcześniej możesz sprawdzić HD Tune - jeśli widzi, to wklej SMART. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...