DaRoN Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Hej. Jako, że już wypadłem z obiegu (patrz sygnaturka :P) mam do Was, bardziej zorientowanych w temacie. Potrzebuję póki co dokupić sobie 2GB DDR3 (mam 1GB i przy rozepchanym systemie praca jest siermiężna strasznie...). Zakupy będę raczej robił w morelach stąd też mam do wyboru to: Pamięć Crucial BL25664BN1608 w Morele.net Pamięć Good Ram GY1600D364L8/2G w Morele.net Cena prawie taka sama - ale gwarancja inna. Biorąc pod uwagę gwarancję to no... nie mam innego wyboru jak WE, bo tam gwarancyjne sprawy mam załatwiane od ręki :) W chwili obecnej siedzę sobie na PDC i DFI P43-T34 stąd maksymalne taktowanie pamięci jakie zamierzam osiągnąć tutaj to jakieś... 700MHz? Zdałoby się to osiągalne przy CAS7 - tak, żeby było różowo. Jakby się udało przy CL6 to już w ogóle bajka. Obecnie też mam pamięci WE, na jakiś dziwnych kościach, które śmigają 533MHz CAS7. Potem zamierzam się przesiąść na jakiegoś i5 i przydałoby się w związku z tym, żeby te pamięci mnie za specjalnie nie ograniczyły. Te dwie wymyśliłem sam. A może coś innego będzie lepsze (cena graniczna to cena Cruciali :)). PS. I tak - póki co TYLKO 2GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Ja bym wziął GoodRAM ale bez żadnych pierdół typu radiator za ~80zł 1333 MHz 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Takie właśnie mam i potrzebuję coś szybszego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisiel96 Opublikowano 15 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2010 Po co? Skoro i tak nie odczujesz różnicy? No chyba, że ci na cyferkach w Benchmarkach zależy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...