Michaelius Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mam pytanie czy jest jakis sens inwestowac w karty muzyczne do nagrywania audio z mikrofonu ? Siostrzenica ma ambicje ponagrywać jakieś piosenki i tak sie zastanawiam czy wystarczy jej do tego zwykla integra z gigabyte'a 880GM D2H czy inwestować w coś lepszego ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zależy od wymagań. ps. a może coś takiego: music store - sklepmuzyczny.pl - Samson Samson C01U - internetowy sklep muzyczny ... zastrzegam że nie mam zielonego pojęcia jak się coś takiego spisuje ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 17 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2010 Mikrofon już jakiś ma. Hmm moze by jej Xonara ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span>? Asus Xonar DX/XD PCI-E GRAL on line Gdansk Gdynia Warszawa Tczew Elbląg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Dobre mikrofony wymagają połączenia symetrycznego (zbalansowanego, gniazdo XLR (ew. TRS) - zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi ;) ) i zasilania phantom, więc do konsumenckiej karty bezpośrednio nie podłączysz. Dla tego napisałem że "zależy od wymagań". ps. "konsumencka karta" czyli Xonar, X-Fi itp. zabawki ... ponadto jak chce to jakoś mieć zsynchronizowane z instrumentami itp. w czasie rzeczywistym to sterowniki ASIO = podstawa ... np. E-MU 0404 USB ma phantom i XLR'y Dobre mikrofony wymagają połączenia symetrycznego (zbalansowanego, gniazdo XLR (ew. TRS) - zwał jak zwał, wiadomo o co chodzi ;) ) i zasilania phantom, .... tutaj wyjątkiem jest ten dziwny rodzynek na USB który podałem - jednak dosyć nieprzewidywalny to zakup, bo zwykle ludziska które coś chcą nagrywać w np. domowym studyjku kupują karty z XLR/TRS,ASIO i odpowiednie mikrofony Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...