JaJeCkO Opublikowano 18 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2010 Witam. Ma problem ze swoim starym blaszakiem. po ostatnim reinstalu Windowsa (XP) ( 3 dni robocze temu ) i zainstalowaniu wszystkich sterowników (audio, antywirus etc.) Komputer nagle się wyłącza. dział kilka minut i nagle zawias... i monitor ,myszka i klawiatura przestają działać (jednostka nadal pracuje ). Monitor podłączony jest pod zintegrowaną kartę grafiki bo z tą na AGP coś się stało( był tak ze cały komp nie chciał działać ale wymieniłem zasilacz i bangla :) )i nie działa ;/ (masa artefaktów jest) . chwiałbym się dowiedzieć czego to może być wina?? jeszcze raz zainstalować system , a może płyta jest uszkodzona (przez poprzedni 6 letni zasilacz TAKE ME ) z góry dzięki za odpowiedzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serekzolty Opublikowano 19 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2010 Jak kondensatory na płycie wyglądają? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJeCkO Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 Mój odnośnik nie bardzo wiem jak ci mam je opisać ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Snups Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Napisz czy wyglądają jak walce, czy może bardziej jak kula, czy są napęczniałe, czy coś śmierdzi spalenizną etc. Edit : Na pierwszym rysunku parę sztuk wygląda na napęczniałe, ale to może tylko przez słaba jakość zdjęcia. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez Snups Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Zrób lepsze zdjęcia (bez lampy) najlepiej przy świetle dziennym (gdzieś przy oknie). EDIT: Mnie też kilka wygląda na napuchnięte ale to może być złudzenie (użycie lampy spowodowało prześwietlenia). Edytowane 20 Grudnia 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaJeCkO Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 tak parę jest napęczniałych. czyli co ? płyta na szrot ? ps sorry za taka jakość zdjęć ale to tylko telefon ( robione se c902) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 20 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2010 (edytowane) Zanieś ją do serwisu RTV. Wymienią Tobie kondensatory i płyta powinna działać jak należy. Możesz też poprosić znajomego, który zna się na lutowaniu i postawić mu piwo lub co tam lubi. Wyjdzie taniej. Edytowane 20 Grudnia 2010 przez kfgz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...