Skocz do zawartości
GenghisKhan

POMOCY ti4200

Rekomendowane odpowiedzi

a wiec tak - dzisiaj padla moja super karta LEADTEK ti4200 - nie wiem jaka byla tego przyczyna - objawy sa takie - obraz 2d dziala tak samo jak dotychczas ale 3d sie wywala (dx i opengl) - chwile pochodzi po czym robia sie paski - w poprzek ekranu ponadto jest linia na ktorej zalamuje sie obraz - i po chwili wywala blad Visual C++ czy cos takiego i zwiecha - probowalem takze na innym systemie (winda xp) to samo :(

jutro chyba wyczyszcze ladnie karte i w tym tyg pojde do serwisu??

jakies rady??????

pomocy!!!! :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjarala sie.

Miales wysoko podkrecona. Przy tych upalach siadla widocznie.

Jeszcze przeczysc ja z "kurzu komputerowego".

Ja zauwazylem u siebie przy tych upalach niestabilnosc grafy wiec mam teraz 275/550.

Bedzie zima to znow 300/600

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zjarala sie.

Miales wysoko podkrecona. Przy tych upalach siadla widocznie.

Jeszcze przeczysc ja z "kurzu komputerowego".

Ja zauwazylem u siebie przy tych upalach niestabilnosc grafy wiec mam teraz 275/550.

Bedzie zima to znow 300/600

a juz WC nadchodzilo :wink: :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a co powiecie - jak mam sie w sklepie zachowac? - jak karte wyczyscic?

A czego uzywałeś do chłodzenia :?: :roll:
lepiej nie bede mowil
TO czyść czymkolwiek, :D tylko zeby sladu nie bylo ze cos kombinowales bo wtedy kicha.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha mam pytanie czym wyczyscic slady po pascie na pamiatkach???? - mozna to zrobic szczotka do zebow??? - jak???

PS. mam jeszzcze zapasowego mx400 Creative DDR - tez dobra karta w koncu tyle na niej jechalem ze szok

ja proponuje szczotke i jakis czysty alkohol bo nim najlepiej schodzi :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha mam pytanie czym wyczyscic slady po pascie na pamiatkach???? - mozna to zrobic szczotka do zebow??? - jak???

PS. mam jeszzcze zapasowego mx400 Creative DDR - tez dobra karta w koncu tyle na niej jechalem ze szok

ja proponuje szczotke i jakis czysty alkohol bo nim najlepiej schodzi :>
eeee to spox

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genghiskhan :arrow: Mialem identyczna karte i identyczny problem (bez tego Visuala ) i karta poszla sie niestety walic... :( Ale wymienili mi lamy na nowke :D Dostalem dokladnie taka sama :D

Moja rada: Pozmywaj wszelkie slady ingerencji :!: Ale dokladnie i wszystkie. Potem zawitaj do sklepu i taktyka a'la Lama :D Nie wiesz o co chodzi, karta ci sie sypie i nie wiesz co jest przyczyna :D Ja tak powiedzialem i poskutkowalo - dodatkowo powiedzialem ze stalo sie tak podczas pracy w Wordzie :D Co bylo oczywista sciema :)

Zreszta rob jak uwazasz..

Ja na tym tylko skorzystalem - bo nowke Leadteka sprzedalem i dolozylem 200zl i mam R9700 FIC-a :D Czysty zysk :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Genghiskhan  :arrow:  Mialem identyczna karte i identyczny problem (bez tego Visuala ) i karta poszla sie niestety walic... :(  Ale wymienili mi lamy na nowke :D Dostalem dokladnie taka sama  :D 

Moja rada: Pozmywaj wszelkie slady ingerencji :!: Ale dokladnie i wszystkie. Potem zawitaj do sklepu i taktyka a'la Lama  :D Nie wiesz o co chodzi, karta ci sie sypie i nie wiesz co jest przyczyna  :D Ja tak powiedzialem i poskutkowalo - dodatkowo powiedzialem ze stalo sie tak podczas pracy w Wordzie :D Co bylo oczywista sciema :)

Zreszta rob jak uwazasz..

Ja na tym tylko skorzystalem - bo nowke Leadteka sprzedalem i dolozylem 200zl i mam R9700 FIC-a  :D Czysty zysk  :D

dluugo czekales az ci wymienia???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety za dlugo....bo az miesiac :( Upierali sie w serwisie ze za zadne skarby nie moga mi wymienic na inna niz mialem a takich kart juz nie produkuja i musza sprowadzac :D ROTFL jak dla mnie :D Wazne ze mi wymienili

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety za dlugo....bo az miesiac :( Upierali sie w serwisie ze za zadne skarby nie moga mi wymienic na inna niz mialem a takich kart juz nie produkuja i musza sprowadzac  :D ROTFL jak dla mnie :D Wazne ze mi wymienili

zawsze moga dac 280TD - ti4800 AGPx8 :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zrob jak ja z moim Epoxem ktory nie wytrzymal krecenia. Zdjolem wszystkie radiatory. Wyszorowalem spirytem srebro.

Wchodze do sklepu i na lame

-Cos mi sie stalo z plyta.

-A co takiego????

-Wsadzam proca Athlon 2100+ A tu bum. A mowiliscie ze obsluguje nawet 2600+. A mi nawe 2100+ nie chce.

-Pan ja pokaze.

Po dluzszych ogledzinach dostalem nowsza plyte i o rok dluzsza gware.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zawsze moga dac 280TD - ti4800 AGPx8 :P

i to jest bardzo prawdopodobne jesli uwzglednia gwarancje, ciekawe czy tez uda ci sie wymienic na cos bardziej odpasionego niz gf4....

moze fx5600 - nawet referencyjny jest w tej samej cenie

raczej chodzilo mi o to ze dostaniesz np nowa ti4800 AGPx8 i majac nowke z dluzsza gwarancja zrobisz jak turzol - latwo sprzedasz leciwego gfa i kupisz sobie cos pozadnego.. na gffx raczej nie licz nawet na fx5200 dla baranow w sklepie to nie przejdzie, glownie przez fx w nazwie :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...