Skocz do zawartości
golomb111

Tarcze do TOYA

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka??

Mi poszla jedna na pociecie calej budy wlacznie z wycinaniem dziur na wentyle, a niewycinalem nic latwego bo liscia Ganji, gdzie bylo sporo zabawy i sporo dodatkowych ciec, gdyz ostatecznie zmienilem wyglad tego liscia bo mi sie nie podobalo. gdybym to chcial robic tymi oryginalnymi tarczkami to bym chyba potrzebowale pelna torne tych tarczek :D, a ile dremelowych to niewiem ale napewno tesh sporo wiecej :D a tak wszystko zrobile jedna tarczka D:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tez zamowilem tarcze u GiKeR'a... jeszcze nimi nie cialem, ale sa napewno wieksze od dremelowskich co dobrze wrozy na przyszlosc. :D Jak tylko cos potne w domu to dam znac jak z trwaloscia. Cialem dremelowskimi 426 wiec bede mial porownanie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehhe a nie mowilem a tak wszyscy sceptycznie do nich podchodzili :D aha i jesli kogos by interesowalo to posiadam rowniez koncowki do grawerowania i polerowania o roznych ksztaltach.

Tu sa rysunkia pogladowe http://strony.wp.pl/wp/g.i.k.e.r/koncowki.html :D Wiecej info na e-mail lub GG 2356643.

PS. te koncowki do grawerowania sa z posypem diamentowym i biora je ludzie ktozy zawodowo graweruja w szkle i sa o roznych srednicach od 1mm do 2,1mm co 0,2mm :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Noi dostałem dzisiaj tarcze które zamówiłem od kolegi  

GiKeR'a. Tarcze są solidnie wykonane - zbrojone :) mają większą średnicę niż te toyi. Jeszce nie testowałem ale wyglądają ( i pewno są) solidne i pewne- próbowałem jedną taką złamac - nieudało mi sie  :) . A taki sam test na tarczkach toyi - połamała sie jak CHIPS !. Słowem REWELACJA. POLECAM i jeszce raz dziękuje koledze Gikerowi za expresową wysyłkę i  miły kontak via E-mail !

Szukam też jakiś konkretnych tarcz, ostatnio polecano mi diamentowe dentystyczne, ale w Cermagu we Wrocławiu kosztowały 49 zł za sztukę (pani w sklepie mi powiedziała, że niestety tańsze wykupili komputerowcy :lol: ). Do kolegi GiKeRa wysłałem PW i też chcę kupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

toya i inne topexy to shity kupilem sobie kamienie szlifierskie zeby bloczek dokonczyc zapodaje jeden na wiertarke i jaede 10 sec zeszlifowal jakis 1mm miedzi i zostala z niego kupkapylu :) tak samo z kazdym inny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez jestem posiadaczem tarczek od GiKeR i kilka danych ktore zebralem z ciecia. jedn tarczka starczala mi na 50 cm wewmnętrznej blachy od najwiekrzej obudowy codeshita.blach jest twarda, a ja przyciskalem taczki, bo mi sie spieszylo. potem ciolem trewno - zero zurzycia, a ciolem sęki dębowe. ogolnie polecam tarczki. bardzo twarde.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie narzekacie na sprzęt toi bo to co ja miałęm to sam syf i takie jest moje zanie co do tej firmy teraz urzytkuje wyrzynarke makity bo toya spaliła mi sie po pierwsyzm cięciu potem po dobirze mowej też i następna poszła w drzazgi kupiłem makite i rulz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi