siwy_bos Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Witam, Wykopałem mój stary komputer w którym mam kilka wentylatorów. Niestety są strasznie brudne a nie mam za bardzo ochoty na ich czyszczenie. Czy jak je potraktuje prysznicem to będą się jeszcze do czegoś nadawały? Czy może najlepiej kupić nowe? Pozdrawiam siwy_bos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 Ja swoim robilem juz kilka razy kompiel i jakos nadal dzialaja, tylko musza dobrze wyschnac po kompieli i lepiuej dobrze operowac strumieniem aby woda niedostala sie do lozysk :rolleyes: Ale czy takie cos jest zalecane... to juz sei nie wypowiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2011 siwy_bos Ty leniu :lol2: Rozloz wentylator na czesci i wykap je w cieplej wodzie z plynem/mydlem. Potem wyplucz, daj im wyschnac i nasmaruj lozyska. Ze spodniej strony wentylatorka jest gumowa zaslepka, ktora nalezy wydlubac, zdjac delikatnie zawleczke z osi i wyciagnac caly wirniczek z lopatkami. Zawleczke prawdopodobnie uszkodzisz, ale po zamotowaniu wirniczka z lopatkami, calosc bedzie sie trzymac poprzez pole magnetyczne magnesu stojana. Tak, ze wszystko bedzie dzialac jak nalezy.... ba nawet lepiej, bo w kazdej chwili bedziesz mogl wyciagnac wirniczek i kapnac oleju czy dac troche smaru lub znowu umyc lopatki. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy_bos Opublikowano 13 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2011 Dzięki Leven Ogólnie to 1 wentylator z 3 nie przeżył. Co ciekawe. Wentylatory Acutake nie posiadają owej gumowej zaślepki. Są po prostu wciśnięte. Co polecicie za wentylatorki na fanswapa do Zasilacza (fortron 550W) tylko w granicach 8cm. No i 2 do obudowy tak luźno sobie chodzących. Jak mi ktoś poleci wentyl za 50 to go trzasnę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...