Skocz do zawartości
yuucOm

Nie moge się połaczyć z niekórymi stronami WWW

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie. Od dzisiaj nie moge sie połaczyć z witrynami takimi jak Mcafee albo microsoft ( Microsoft Corporation ). Problem też występuje na drugim komputerze (do sieci jesteśmy połaceni routerem asusa plus neo). Z powyższymi stronami moge się połaczyć przez proxy (np dogpass czy inne http://www.unblocked.org/). Czyżby to jakis wirus ? jakiś Conficker ? Sam nie wiem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdaje się, że to conficker :)

Usuniesz to programem Combo Fix, dawno temu też przez to przechodziłem, jeszcze pod XP ;).

http://www.bleepingcomputer.com/combofix/pl/instrukcja-uzycia-combofix

Edytowane przez oldskul

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sciągnij combofix albo hijackthis wychacz plik który ci blokuje net czy inne rzeczy (ten configer czy jakoś tak) i usuń go. Wchodisz do programy np hijackthis robisz raport sprawdzasz na stronce hijackthis i wyświetla ci co może być podejrzane na twoim pc. (Lepiej pomyśl czy na pewno jest to wirus {czy coś tam} bo możesz namieszać) ale jak wychaczysz pliczek który ci przeszkadza to wchodzis w hijakcthis (wyczajasz opcje do usuwania plików i) wybierasz sobie pliczek do usunięcia. Szczerze to ja miałem wirusa i nie mogłem go usunąć bo siedział w system 32 Winlogon :(( więc i tak robiłem format systemu . lecz jeśli ten twój configer nie siedzi w plikach windows to go usuń :D (zdecyduj sam czy go usuniesz czy nie {pisze lepiej na 100% wyczaj plik i sprawdż czy wszystko będzie działało bez niego . Ponieważ możesz niechcący namieszać} )

(jak pomogłem daj plusika :D)

koniecznie to przeczytaj Conficker – Wikipedia, wolna encyklopedia zanim coś zrobisz .

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O czym Ty prawisz kolego? Wiesz może jak działa HijackThis? O ile mnie pamięć nie myli, to wyświetla listę wszelkich wklepanych w autostart lub wtyczki plików, więc jak coś tam jest wklepane, to raczej nie może go "nie wykryć". Lepszy podgląd daje tylko Autoruns.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:D . Gościu sam HiJakcThis używałem to porządny program . Po za tym możesz zrobić raport i wklepać go na stronkę www która być może ci pomoże . W razie czego możesz zrobić ,,oczyszczanie'' systemu za pomocą combo a HijakcThis użyć tylko do raportu na stronce. Więc nie jest on taki zły.

(yuucOm jak masz problemy to pisz tu dalej)

Tu masz instrukcję obsługi [Poradnik]HijackThis czyli program do usuwania keyloggerów i nie tylko.-Średni - Tibia.net.pl

Tu masz kolejny może bardziej ,,przyjazny'' poradnik HiJackThis instrukcja | jak usunąć wirusy

link do programu http://www.dobreprogramy.pl/HijackThis,Program,Windows,12030.html

Edytowane przez mati.08

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi