pablo163 Opublikowano 3 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2003 Witam Mam problem bo mam plyte msi kt4v i na axp1700 0,13u mma w ide 41 a w stress do 56.I teraz zainstalowalem soebie cpucool9. i tam mam do wyboru -TEMP1 SENSOR THERMISTOR -TEMP1 SENSOR TRANZYSTOR tera mam na tym 1 i temp jest o 4C nizsza .Sadzac po coolerze to nie nie mam w ide 41 tylko mnej.tak jak pokazuje na tym 1 to sie bym zgodzil.Nom i z czego lepiej zeby odczytywalo temp?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zainstaluj sobie speedfan4.08 niebedziesz miał takich problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Na MSI normal. Temperatura jest zawyzona gdzies o okolo 20st. U mnie w BIOSie na start pokazuje (pokazywala - plyta padla i jest w serwisie) 44st a pozniej do 62st. Program SpeedFan tez pokazywal zawyzona oraz ten z CD od MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miope Opublikowano 4 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2003 Na MSI normal. Temperatura jest zawyzona gdzies o okolo 20st. 8O Wygląda na to, że bardziej wiarygodna będzie ta niższa temperatura. U mnie PCAlert, SpeedFan i MBM pokazują tę samą temperaturę systemu, ale temp. proca jest w PCAlercie o 3-4 stopnie wyższa niż w SF i MBM. dopisek Tak sobie patrzę na CPUCooL. Thermistor jest domyślny i pokazuje takie temp. jak SpeedFan i MBM. Mówisz, pablo163, że możesz wybierać tranzystor? U mnie przy tranzystorze dzieje się to samo, co przy wskazaniu na inny sensor w MBM (WinBond Diode albo Winbond 2N3904) - to znaczy temperatura (proca albo systemu, zależnie od sensora) leci na 127 stopni C, wszystkie programy panikują, alarm wyje, komputer się wyłącza (MBM w działaniu) itp. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darksoul Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Słyszalem że temperatura mierzona na NB jest w rzeczywistosci mierzona przez jakis sensor pomiędzy slotami PCI (że gdzieś tam jest jakiś miernik) Jaka jest prawda? O_o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...