Skocz do zawartości
pablo163

Z czego odczytywac temp??

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem bo mam plyte msi kt4v i na axp1700 0,13u mma w ide 41 a w stress do 56.I teraz zainstalowalem soebie cpucool9. i tam mam do wyboru

-TEMP1 SENSOR THERMISTOR

-TEMP1 SENSOR TRANZYSTOR

tera mam na tym 1 i temp jest o 4C nizsza .Sadzac po coolerze to nie nie mam w ide 41 tylko mnej.tak jak pokazuje na tym 1 to sie bym zgodzil.Nom i z czego lepiej zeby odczytywalo temp??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na MSI normal.

Temperatura jest zawyzona gdzies o okolo 20st.

8O

Wygląda na to, że bardziej wiarygodna będzie ta niższa temperatura. U mnie PCAlert, SpeedFan i MBM pokazują tę samą temperaturę systemu, ale temp. proca jest w PCAlercie o 3-4 stopnie wyższa niż w SF i MBM.

dopisek

Tak sobie patrzę na CPUCooL. Thermistor jest domyślny i pokazuje takie temp. jak SpeedFan i MBM. Mówisz, pablo163, że możesz wybierać tranzystor? U mnie przy tranzystorze dzieje się to samo, co przy wskazaniu na inny sensor w MBM (WinBond Diode albo Winbond 2N3904) - to znaczy temperatura (proca albo systemu, zależnie od sensora) leci na 127 stopni C, wszystkie programy panikują, alarm wyje, komputer się wyłącza (MBM w działaniu) itp. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi