Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

pisze na tym forum ponieważ na innych forach nie uzyskałem odpowiedzi a te oto forum wydaje mi się fachowe.Mam problem z mikrofonem., gdy podłączam słuchawki z mikrofonem na tyle komputera to działają tylko słuchawki.wtyczki dobrze wtykam rózowy mikro do różowego i zielone do zielonego.Mikrofon jest mi bardzo potrzebny lec znie wiem co robic .Patrzyłem w ustawieniach audio i nie mam go wyciszonego. robiłem testowanie i pisze ze przebiegło pomyślnie ale swojego głosu nie słyszałem i zielony pasek się nieprzesuwał.Problem zaczoł sie od chwili sformatowania komputera ponieważ przed sformatowaniem wszystko było git.nie wiem moze to wina ze nie mam Sp.1 a wcześniej miałem a może mam nowszego skype??Prosze pomużcie mi.Mój tata nie ma czasu a w każdym razie się na tym nie zna.informacje o karcie dzwiękowej będę wam mówił jeśłi mi powiecie gdzie to sprawdzić bo nie mam kompletnie pojęcia o tych wszystkich rzeczach co piszecie w innych postach.Z góry dziękuje za odpowiedz.acha i wina słuchawek to pewnie nie jest bo inne sprawdzałem to tez tylko słuchawki działały a mikro nie a z przodu kompletnie nic nie działa moze mi powiecie jak zrobic aby to miejsce na śodku zamienić aby obsługiwało mikro .jeszcze raz dzięki;d

pozdrawiam Dacjanek97

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pierwsza opcja to upierdliwe narzędzie do wykrywania podłączonych urządzeń. W panelu karty dźwiękowej (różne ikonki na pasku obok zegara - w zależności od rodzaju karty) powinny być ustawienia wejścia/wyjścia. Jeśli panel Twojej karty ma takie ustawienia, to upewnij się, że po podłączeniu mikrofonu, gniazdo jest ustawione na mikrofon.

Przykładowe okno:

Dołączona grafika

Druga sprawa, to wybranie mikrofonu w opcjach nagrywania.

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi