dacjanek97 Opublikowano 17 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2011 Witam. pisze na tym forum ponieważ na innych forach nie uzyskałem odpowiedzi a te oto forum wydaje mi się fachowe.Mam problem z mikrofonem., gdy podłączam słuchawki z mikrofonem na tyle komputera to działają tylko słuchawki.wtyczki dobrze wtykam rózowy mikro do różowego i zielone do zielonego.Mikrofon jest mi bardzo potrzebny lec znie wiem co robic .Patrzyłem w ustawieniach audio i nie mam go wyciszonego. robiłem testowanie i pisze ze przebiegło pomyślnie ale swojego głosu nie słyszałem i zielony pasek się nieprzesuwał.Problem zaczoł sie od chwili sformatowania komputera ponieważ przed sformatowaniem wszystko było git.nie wiem moze to wina ze nie mam Sp.1 a wcześniej miałem a może mam nowszego skype??Prosze pomużcie mi.Mój tata nie ma czasu a w każdym razie się na tym nie zna.informacje o karcie dzwiękowej będę wam mówił jeśłi mi powiecie gdzie to sprawdzić bo nie mam kompletnie pojęcia o tych wszystkich rzeczach co piszecie w innych postach.Z góry dziękuje za odpowiedz.acha i wina słuchawek to pewnie nie jest bo inne sprawdzałem to tez tylko słuchawki działały a mikro nie a z przodu kompletnie nic nie działa moze mi powiecie jak zrobic aby to miejsce na śodku zamienić aby obsługiwało mikro .jeszcze raz dzięki;d pozdrawiam Dacjanek97 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 18 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2011 Pierwsza opcja to upierdliwe narzędzie do wykrywania podłączonych urządzeń. W panelu karty dźwiękowej (różne ikonki na pasku obok zegara - w zależności od rodzaju karty) powinny być ustawienia wejścia/wyjścia. Jeśli panel Twojej karty ma takie ustawienia, to upewnij się, że po podłączeniu mikrofonu, gniazdo jest ustawione na mikrofon. Przykładowe okno: Druga sprawa, to wybranie mikrofonu w opcjach nagrywania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...