krzypaw Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 (edytowane) Nowy komp i nowy system win 7 ultimate, zainstalowałem kartę sieciwą która mi została po neo sagem xg 762n usb, sterowniki zainstalowane, pokazuje że sprzęt gotowy do działania, wykrywa moją sieć, pokazuje w trayu koło zegarka, jest ikonka, jak tam kliknę to się rozwija okno, pokazuje dwie sieci wybieram moją, ap- stoi na strychu, jakość sygnału dobra, klikam połącz i komunikat że system windows nie może się połączyć z siecią. Wyłączyłem zaporę systemową, w ap są wyłączone zabezpieczenia, xp się łączy bez problemów. Edytowane 23 Stycznia 2011 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 A jest antywirus? W Windows7 kiedy wystepuja probelmy z polaczeniem do sieci jest mozliwosc diagnozowania problemow - probowales? byly jakies komunikaty? A czy probowales laczyc sie kablem sieciowym? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KoVol Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Podaj ustawienia z AP, mogą być screeny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Jest antywirus Avira Antyvir Personal, kablem nie próbowałem nie da rady, komunika jest jeden pokazuje moją sieć dostępną, klikam połącz i jest "system windows nie może połączyć z siecią" dawałem ip na sztywno i automatycznie i cały czas to samo, jest takie narzędzie rowiązywanie problemów ale też nic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Gato Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 Rozwiązaniem może się okazać upgrade firmware do AP. Kilka razy miałem taki problem z Vistą i 7 na różnych routerach i najnowszy firmware zazwyczaj załatwiał sprawę. Generalnie nie zaszkodzi :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 ustawień z ap nie da rady, jest ustawiony już tak chyba ze trzy lata, trzy komy chodzą cały czas, a ostatnio gdzieś zgubuiłem hasło i nie mogę się do niego zalogować. Tak jak pisałem inne kompy chodzą bez problemu, bardzie obstawiałem sterownik karty wlan usb ale jeśli sterownik by nie działał to by nie było widać sieci Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 23 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2011 xp się łączy bez problemów. XP na tym samym kompie, na którym jest 7, czy na innym? Jeżeli na innym, to ściągnij z niego mac karty wifi i zaspoofuj go na chwilę na tym kompie z win7, może na ap masz włączone blokowanie maców z poza listy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzypaw Opublikowano 24 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2011 (edytowane) Na tym samym, pozatym na ap nie ma żadnych zabezpieczeń, nic, zero!! Myślę że winy trzeba szukać w systemie win 7. Pozatym łączę się za pomocą tej samej karty wlan na usb na n owym jak i na starym kompie. Wieć mac jest ten sam. Edytowane 24 Stycznia 2011 przez krzypaw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...