raavv Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Witam! Niedawno zakupiłem zestaw kilku części i wynika z tego, ze nie mam do czego przykrecić chłodzenia procesora. Chłodzenie jest firmy CoolerMaster jednak nie mam pojecia jaki jest to model, ponieważ pisze tylko numer czesci (HP 463981-001). Doradzcie mi jak to najlepiej zamocować i jaki zestaw montazowy do tego kupic bo domyslam sie ze bez tego pewnie sie nie obejdzie. Poniżej załaczam zdjecia. Dzieki za jakiekolwiek sugestie zdjecie1 zdjecie2 Edytowane 5 Lutego 2011 przez raavv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) Podaj model płyty głównej, bo to chyba nie jest S1366... Chyba że to części z kadłubka HP, do którego ciężko będzie coś znaleźć. Edytowane 5 Lutego 2011 przez zzizzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raavv Opublikowano 5 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2011 (edytowane) To jest plyta HP model fmb-0902 z procesorem Xeon W3520 wiec na 100% LGA1366 Czesci sa ze stacji roboczej HP Z400 Jak proponujecie roziązać ten problem? Pozatym tak patrze na chłodzenia to np. takie intela tez nie ma dołączonej tylnej blaszki.. Edytowane 6 Lutego 2011 przez raavv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Simple Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Szczerze, to ja nie widzę tutaj zbytniego problemu, chyba że chodzi o zły rozstaw otworów montażowych. A jeżeli pasują, to smarujesz cepa pastą, celujesz mocowaniem coolera w otwory, przykręcasz z tyłu mobo i gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Szczerze, to ja nie widzę tutaj zbytniego problemu, chyba że chodzi o zły rozstaw otworów montażowych. A jeżeli pasują, to smarujesz cepa pastą, celujesz mocowaniem coolera w otwory, przykręcasz z tyłu mobo i gotowe. Szczerze to w Twoim poście nie widzę inteligencji albo zdolności czytania ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Musiałbyś kupić coś takiego. To uniwersalny zestaw mocujący do procesorów Intela. O, znalazłem: CoolerMaster - MOCOWANIE LGA1366 (RR-ACC-1366-GP) (Chociaż na twoim miejscu poszukałbym w jakimś... bardziej znanym sklepie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raavv Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Bardzo Ci dziekuje za podpowiedz w sumie może i będzie pasować. Najgorzej, że cieżko to dostac z tego co widze bo wszedzie towar niedostepny ale moze gdzies znajde. Zastanawia mnie tylko tez czy od drugiej strony płyty wszystko wejdzie jak nalezy ponieważ jest tam blaszka zdjecie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 Backplate jest fabrycznie zainstalowany w (chyba) każdej płycie s1366 i s1156. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raavv Opublikowano 6 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2011 (edytowane) Cholera to troche mnie zmartwiłes... Jak uważasz jak najrozsadniej to zamontować? Kupic tamten zestaw co mi sugerowałes? Popatrz tez na to chlodzenie link w sumie identyczny montaz jak u mnie.. Właśnie przegladnałem płyty główne i w sumie nie widze tam backplate standardowo montowanych.. Edytowane 6 Lutego 2011 przez raavv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...