dreamtale Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Witam. Opiszę sytuację: przed paroma chwilami grałem sobie zwyczajnie w CoD4:MW, aż nagle miejscowo wystąpił na ekranie kolor fioletowy w dużej ilości i komputer się zawiesił. No to zresetowałem komputer z obudowy, bo nic innego nie pomagało. I po resecie widzę siatkę z białych kropek na ekranie, czyli już widzę, że pewnie coś nie tak z karta graficzną. Po odpaleniu Windows XP Pro okazuje się, że grafika działa w trybie software... W menedżerze urządzeń mam: "Nie można uruchomić tego urządzenia. (Kod 10)". Moja karta graficzna to: ASUS EN8600GT 256MB DDR3 PCI-E na Płycie Głównej: ASUS P5K E3270 Może mi ktoś pomóc? Miał ktoś podobny problem? Nie wiem czy da się jakoś reanimować kartę, czy może gniazdo PCI-E zostało uszkodzone? z góry dziękuję za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 1. Nie ten dział - powinno być w "Podstawowych zagadnieniach". Ewentualnie (i to w sumie lepsza opcja) w temacie o tej karcie. 2. Przeczytał łaskawie regulamin i przyklejone tematy oraz temat o karcie. 3. Sprawdź kartę w innym kompie. 4. Zapewne karta się posypała i potrzebujesz nowej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...