Kil Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 jak to badziewie zdjac moze macie jakas bezpieczna metoda?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 jak to badziewie zdjac moze macie jakas bezpieczna metoda?? Mi sie udalo bez wiekszych problemow wlasnie na takiej karcie jak masz. Duzy plaski srobokret i podwarzenie od strony zlacza AGP, tak, zeby nie zniszczyc jakiegos smd. W sumie ja mialem na swoim malo kleju, tylko taka obręcz wokol metalowej oslony jadra z GPU. Mozna tez sprobowac wsadzic do zamrazarki, zeby klej bardziej stwardnial, ale mi osobiscie zawsze udawalo sie sciagac radiatory przez podwarzenie. pozdro i powodzenia przy sciaganiu :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 a jesli moge spytac, to jaki dales wentyl w zamian? bo kolega ma ta karte i narzeka ze jest glosna; choc on ma wieeelkiego cykora zeby bawic sie w podwazanie albo tym bardziej wsadzanie do zamrazarki. jak oceniacie stary radiator na tej karcie? moze nowy wentyl (chyba jest przykrecany?) by wystarczyl, bo chodzi tylko o wyciszenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablor Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 a jesli moge spytac, to jaki dales wentyl w zamian? bo kolega ma ta karte i narzeka ze jest glosna; choc on ma wieeelkiego cykora zeby bawic sie w podwazanie albo tym bardziej wsadzanie do zamrazarki. jak oceniacie stary radiator na tej karcie? moze nowy wentyl (chyba jest przykrecany?) by wystarczyl, bo chodzi tylko o wyciszenie? Nowy tez trzeba przykleic, bo nie ma otworow mocujacych. w zamian nic nie dalem, bo karte musialem sprzedac i nie doczekala sie modyfikacji, moze w przyszlym miesiacu po nastepnej wyplacie :-) kupie druga taka sama. Ale co zaobserwowalem. Jak kleilem radiator na kleju termopoxa to kompa dalem do gory nogami i zeby bylo szybciej kleilem na wlaczonym. To radiator bez wentylka w trybie 2D byl letni, wogole sie jakos powaznie nie zagrzal. W 3D no juz niestety sam radiatorek to za malo. Pomysl na chlodzenie zastepcze: radio z starego celerona slotowego -> obciac boki, zeby zostal sam ladny kradracik -> przykleic na termopoxie -> nakrecic wentyl 50mm i ustawic na +5V. Wedlug mnie, jezeli jakos bardzo nie bedzie sie krecic GPU, to wszystko powinno wytrzymac, jak cos to wentyl na +7V i na pewno styknie Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Ja swojego szafirka wogule nie syłysze .Powiem zwięźle jest zaj.ebiście cichy (ale i tak go wymieniem na coś mocniejszego :twisted: ,moze bloczek ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...