Sh4d0W Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Łatwiutko, tylko suszarke do włosów trzymaj jak ściagasz i podgrzewaj nią chipset, schodzi bez najmnejszych problemów. Trzeba po prostu uwarzać i tyle, ale jest to prosta czynność i z suszarką raczej bezpieczna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Czy bloczek 'Chipset' od Mate'a (http://mcs.pc.pl/sklep.html#chw) zmieści się na chipsecie naszej płyty :?: (http://www.asus.com/products/mb/socketa/a7n8x-d/overview.htm#) Wymiary bloczka to 38x38 mm ale trzeba jeszcze pamiętać o wyprowadzeniach kanałów wlotowego i wylotowego. A w okolicach NB tej płyty jest mało miejsca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Wyobraźcie sobie teraz miny panów inżynierów w firmie Asus, przyglądających się operacji zdejmowania radiatora na suszarkę :lol: Chyba by się pod ziemię zapadli. Albo malowanie ołówkiem po rezystorkach... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Na moje oko się zmieści. To będzie ciekawe AndyN. Może staniesz się posiadaniem rodzimego rekordu w FSB na Asusie :) Ja, żeby założyć "wodę" muszę jeszcze powalczyć z żoną, bo ona nawet nie chce słyszeć o jakichś rurkach z wodą. Dziwne te baby.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Na moje oko się zmieści. To będzie ciekawe AndyN. Może staniesz się posiadaniem rodzimego rekordu w FSB na Asusie :) Ja, żeby założyć "wodę" muszę jeszcze powalczyć z żoną, bo ona nawet nie chce słyszeć o jakichś rurkach z wodą. Dziwne te baby.... :D :D Ja kombinuję jak mogę żeby mojej przyjaciółce nie powiedzieć ile kosztują mnie: sam komputer i wszelkie ekserymenty z nim związane (WC, zmiana obudowy) Znalazłem fajne powiedzenie: "Nie palę, nie piję, nie zażywam, a jakąś przyjemność z życia chcę mieć". No to mam hobby: komputer :D Moje WC to na razie: Eheim 1048, duża aluminiowa chłodnica, bloczek, rezerwuar 1l. I Zalman przyklejony na SB Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 Wyobraźcie sobie teraz miny panów inżynierów w firmie Asus, przyglądających się operacji zdejmowania radiatora na suszarkę :lol: Chyba by się pod ziemię zapadli. Albo malowanie ołówkiem po rezystorkach... To już ich problem, jakby nie dawali tego gluta to by te wszsytkie kombinacje nie były potrzebne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 23 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2003 No to plytke bede mial w piatek. Powiedzieli ,ze jezeli nie przyjdzie do Piatku dadza mi nowa :twisted: Jestem ciekawy tylko czy maja ja na stanie ,bo w ich ofercie juz jest. Wczesniej jedynie byla na zmowienie :wink: Tak sobie wlasnie mysle ,jakby jej nie mieli ,wyciagnalbym kase, kupilbym nowa gdzies indziej i mialbym 150zl w kieszeni 8) BTW mozna jeszcze oddac glos w tej ankiecie?? Jak tak ,to jak ?? 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Karas, jeśli będziesz miał do wyboru egzemplarz płyty to weź ten z kością biosu oznaczoną jako c18d1005. Te egzemplarze są jeszcze świeże produkcją i o wiele lepiej trzymają kontrolę nad napięciami. W ciągu dwóch dni miałem dwa modele: z biosami firmowymi 1003 i własnie 1005. I różnica jest spora. Jako,że bios 1005 wyszedł w końcu maja to płytki pewnie są z początku czerwca. Asus wziął sobie chyba do serca wołania użytkowników o lepsze stabilizatory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No zobaczymy. Jak kupowalem rev 1.04 to pudelko bylo zafoliowane ,wiec nie wiem czy da rade oblukac co i jak. Ale oczywiscie bede wypatrywal FSB400 supported na opakowaniu :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Te najnowsze mają pudełko z bardziej miękkiej tektury i dodatkowo WinDVD w komplecie, ale dołożone na pudełko pod folią. Jest jeszcze taki detal jak plakat reklamowy Asusa w środku. Zresztą żadaj aby ci otoworzyli pudełko, bo w końcu musisz wiedzieć co kupujesz. Masz do tego absolutne prawo, nawet wtedy, gdy dostajesz egzemplarz nowy w ramach reklamacji. I możesz również WYBIERAĆ. I pamiętaj by wystawili NOWĄ, PEŁNĄ gwarancję od dnia wymiany na 24 miesiące. Co prawda Asus wystawia gwarancję 36 miesięczną, ale polski dystrybutor oferuje rok krótszą ze względu na przepisy handlowe przy zawieraniu umów zagranicznych. ABSOLUTNIE NIE MOGĄ PRZEDŁUŻAĆ GWARANCJI JESZCZE Z POPRZEDNIEGO EGZEMPLARZA. Mało tego, jak ci się nie spodoba masz prawo w przeciągu 3 dni bez podawania przyczyn oddać płytę i żadać zwrotu gotówki. Be strong!!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Te najnowsze mają pudełko z bardziej miękkiej tektury i dodatkowo WinDVD w komplecie, ale dołożone na pudełko pod folią. Jest jeszcze taki detal jak plakat reklamowy Asusa w środku. Zresztą żadaj aby ci otoworzyli pudełko, bo w końcu musisz wiedzieć co kupujesz. Masz do tego absolutne prawo, nawet wtedy, gdy dostajesz egzemplarz nowy w ramach reklamacji. I możesz również WYBIERAĆ. I pamiętaj by wystawili NOWĄ, PEŁNĄ gwarancję od dnia wymiany na 24 miesiące. Co prawda Asus wystawia gwarancję 36 miesięczną, ale polski dystrybutor oferuje rok krótszą ze względu na przepisy handlowe przy zawieraniu umów zagranicznych. ABSOLUTNIE NIE MOGĄ PRZEDŁUŻAĆ GWARANCJI JESZCZE Z POPRZEDNIEGO EGZEMPLARZA. Mało tego, jak ci się nie spodoba masz prawo w przeciągu 3 dni bez podawania przyczyn oddać płytę i żadać zwrotu gotówki. Be strong!!!!! Ad1. W rev 1.04 też miałem WinDVD zafoliowany w identyczny sposób jak opisujesz wyżej. Ad2. Nie wiem jak wy, ale ja mam 36 miesięcy gwary na moją płytkę :-). Dla niedowiarków skan: Skan Gwarancji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ciekawe...Osobiście dzwoniłem do AB Computers i takie wydali oświadczenie. Widocznie dystrybutor od którego płytki ma twoja firma bierze skądś indziej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Ciekawe...Osobiście dzwoniłem do AB Computers i takie wydali oświadczenie. Widocznie dystrybutor od którego płytki ma twoja firma bierze skądś indziej. Ja się wcale z tego powodu nie martwie :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 Hanu tez mialem WinDVD zafoliowane jak ty i Sh4d0w. A co rozpakowywania pudelek ,to myslisz ,ze mi pozwola szukac odpowiedniej plyty?? Mam tylko nadzieje ,ze jakos sie z nimi dogadam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: Haha wlasnie dzwonilem i maja ,bede mial nowa!!! Tylko musze to wlasciwie rozegrac ,zeby dostac ten najnowszy egzemplarz :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No to jest <span style="color:red;">[ciach!]</span>a szczyt. Jestem tak wqurwiony ,ze glowa mala. Nie dosc ,ze bylem u nich godzine to jeszcze przyjechalem do domu z niczym :evil: Co to za lole to glowa mala. Hanu gdzie kupowales swoja plyte?? Wiec tak ,pojechalem do nich i wystalem sie 15min w kolejce do serwisu. Po czym jak koles przyniosl plyte ,to sie okazalo (blad wskazany przeze mnie) ,ze to wersje nie Deluxe. Pozniej koles powiedzial ,ze nia maja jej na stanie ,a ja na to ,ze plyte musze miec najpozniej w Piatek wieczorem. Koles powiedzial ,ze nie da rady i ze mi wystawia korekte!! Wiec poszedlem do handlowca (lucky-star) i czekalem 10 min na to zeby mi skorygowali. Ale przyszedl jakis koles ,pochodzil poszukal i sie okazalo ,ze plyta jednak jest. Wiec ja znowu do serwisu. Tam oswiecono mnie 8O ,ze ja nie kupowalem plyty Deluxe tylko zwykla LOLOLOLOL bo oni maja cos w komputerze. No to ja czerwony i na nich #@$#**#$@ tak sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem. Koles poszedl do szefa i sie okazalo ,ze cos tam mieli w systemie i jakies inne brednie i ze w rzeczywistosci plyta jest zamowiona i bedzie jutro. Wiec ja do niego. To po <span style="color:red;">[ciach!]</span>a za<span style="color:red;">[ciach!]</span>ego stalem tutaj 1h po nic?? Koles spuscil glowe ,a ja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony jak nigdy dotad wyszedlem. Nosz to <span style="color:red;">[ciach!]</span>a jakas paranoja. Jezeli jutro nie bede miec plyty to taka burze im zrobie ,ze im czlonki poodpadaja i biore kase. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 24 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2003 No to jest <font color="#FF0000">[ciach!]</font> szczyt. Jestem tak wqurwiony ,ze glowa mala. Nie dosc ,ze bylem u nich godzine to jeszcze przyjechalem do domu z niczym :evil: Co to za lole to glowa mala. Hanu gdzie kupowales swoja plyte?? Wiec tak ,pojechalem do nich i wystalem sie 15min w kolejce do serwisu. Po czym jak koles przyniosl plyte ,to sie okazalo (blad wskazany przeze mnie) ,ze to wersje nie Deluxe. Pozniej koles powiedzial ,ze nia maja jej na stanie ,a ja na to ,ze plyte musze miec najpozniej w Piatek wieczorem. Koles powiedzial ,ze nie da rady i ze mi wystawia korekte!! Wiec poszedlem do handlowca (lucky-star) i czekalem 10 min na to zeby mi skorygowali. Ale przyszedl jakis koles ,pochodzil poszukal i sie okazalo ,ze plyta jednak jest. Wiec ja znowu do serwisu. Tam oswiecono mnie 8O ,ze ja nie kupowalem plyty Deluxe tylko zwykla LOLOLOLOL bo oni maja cos w komputerze. No to ja czerwony i na nich #@$#**#$@ tak sie w<span style="color:red;">[ciach!]</span>ilem. Koles poszedl do szefa i sie okazalo ,ze cos tam mieli w systemie i jakies inne brednie i ze w rzeczywistosci plyta jest zamowiona i bedzie jutro. Wiec ja do niego. To po <font color="#FF0000">[ciach!]</font> <font color="#FF0000">[ciach!]</font> stalem tutaj 1h po nic?? Koles spuscil glowe ,a ja w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iony jak nigdy dotad wyszedlem. Nosz to <font color="#FF0000">[ciach!]</font> jakas paranoja. Jezeli jutro nie bede miec plyty to taka burze im zrobie ,ze im czlonki poodpadaja i biore kase. Dlatego właśnie po ostatnich przygodanch z własnym kompem, obiecałem sobie, że robię tylko zakupy w necie. Przynajmenj się w<span style="color:red;">[ciach!]</span>iam we własnym domu nie ruszając z niego [gluteus maximus] i nie robią przyjemności taki własnie LoL'om ze sklepów komputerowych. PS. Panowie nie wiem czy zauważyliścię, ale prześcigneliśmy topic o FIC'u AU13 :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Karas, jak kupowałem teraźniejszą i poprzednią ( i wszystkie inne też :D ) w IDEAŁ na ul. Rzgowskiej 57 przy Czerwonym Rynku. Chłopaki stamtąd cuda robią byś tylko był zadowolony, a są na rynku od 6 lat. Opisywałem sytuację jak chciałem wymienić Asusika 1.04 na 2.0. Trwało to...do następnego dnia. Rozmowa: Wymienicie? Wymienimy, ale z drobną dopłatą. Ile? 30 zeta. No dobra. Mamy załatwić na kiedy, bo dziś nie mamy. Jutro może być? Jasne. Następnego dnia raniutko czekał na mnie nowy egzemplarz. I jeszcze zapytali: Zapodaj ile udało ci się wycisnąć. Są na prawdę sumienni i uczynni. W Łodzi to rzadkość. A już qrwa do ACT i Lucky Star bez kałacha nie podchodź. To samo ERGO, Bansek i BMP. To tylko zarobkowicze i leją na klienta, bo myślą ,że jak są znani to im wszystko wolno. Zabieraj kasę za płytę i wal tam gdzie ci powiedziałem. A jak będzie problem to daj cynk na priv to się zgadamy i coś utargujemy ( parę zeta w kieszeni zawsze się przyda). Pozdro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Hanu czy ten sklep ma swoją stronkę jeśli tak to podaj :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Służę: Ideał. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Thx Hanu ,wiem gdzie to jest ,ale jeszcze nigdy tam nie kupowalem. Zobaczymy co dzisiaj ten przeklety lucky-star wymysli. Jak nie beda miec plyty biore kase. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Normalnie szok!!! Oddali mi plyte ,ale stara!! I w dodatku naprawili. Chyba bios wymienili i teraz SATA chodzi ok. Aha Hanu takie pytanie ,czy w tej twojej firmie wymienili mi by tego Asusa na rev2 za doplata powiedzmy 50zl albo troche wiecej?? Czy twoja wymiana wchodzila w gre tylko dlatego ,ze tego Asusa u nich kupowales?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 25 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2003 Normalnie szok!!! Oddali mi plyte ,ale stara!! I w dodatku naprawili. Chyba bios wymienili i teraz SATA chodzi ok. Aha Hanu takie pytanie ,czy w tej twojej firmie wymienili mi by tego Asusa na rev2 za doplata powiedzmy 50zl albo troche wiecej?? Czy twoja wymiana wchodzila w gre tylko dlatego ,ze tego Asusa u nich kupowales?? Też bym był ciekaw :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 Hmmm napisalem do nich ,ale niestety robia wymiany jezeli kupowalo sie u nich. Z innych firm tego nie robia ,a szkoda. Wiec bede musial nadal zyc z moim rev 1.04. Hanu ,a moze Ty mozesz cos zdzialac :roll: Napisali mi zebym sie udal do sklepu ,gdzie kupowalem plyte ,bo oni maja gware bezposrednio z hurtowni i nie moga mi wymienic. Ale ja kupowalem w Lucky-starze i to jest hurtownia :? A przeciez te zule mi jej nie wymienia ,a nawet jesli to pewnie dostane w rozliczeniu za nia grosze i bede musial dokladac bog wie ile :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakb Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 witam. mam ta plyte (ale nie ver deluxe) mam ogromna prosbe: czy ktos mi moze powiedziec jak calkowicie wylaczyc w tym karte dzwiekowa (onboard). port gier z plyty glownej zapycha zasoby temu wlasciwemu z karty dzwiekowej (i nie mgoe podlaczyc kierownicy :( przejrzalem cala instrukcje ale nic nie znalazlem probowalem wylaczac w biosie ale na nie wiele mi sie to zdalo wylaczalem: game port. midi cos tam. i audio ac97 czy cos takiego i nic prosze o wasza pomoc z gory dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 26 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Lipca 2003 moim zdaniem wyłączyłeś wszystko co potrzeba; jeśli wyłączyłeś AC 97 to wystarczy; jeżeli to nie pomaga odeślij płytę lub sprawdź jeszcze raz czy ta kierownica nie jest prowodyrem całego zamieszania; ja u siebie podłączałem już kierownicę i nie było żadnych problemów a wręcz przeciwnie wszystko działało OK. Być może upgrade BIOSu pomoże w tej sprawie lecz wątpię ale warto spróbować albo stery do nForce nie takie (za stare) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawlakb Opublikowano 27 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2003 ok. dzieki. jeszcze sie troche pomecze, a jak nie zadziala to do serwisiu ide :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 No to k.... skandal z tą płytą. Może zrobimy tak. Walisz do IDEAŁu z tą juz naprawioną płytą i prosisz jak gdyby nigdy nic o możliwość wymiany płyty z dopłatą. Mówisz,że rev. 2.0 jest zdecydowanie lepszy i kumpel polecił ci właśnie tę firmę, bo sam tu kupuje i chwali sobie. Powinni ci powiedzieć, że z racji tego, że płyta nie jest od nich trzeba będzie więcej dopłacić ok. 80 zeta. Powołaj się na Krzyśka ( taki wysoki, krótko cięty, dużo u nich kupuje i ostatnio też wymieniał na rev. 2.0) i powiedz, że powiedziano ci, że tu można zawsze się jakoś dogadać. Jak nie poskutkuje to się umówimy i sam to załatwię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Hanu ,to moze jakos sie umowimy ,bo mailowalem do nich. Najlepiej by bylo zalatwic to za 1 razem. Mam kase na doplate ,wiec nie bedzie problemu. Najwiekszy bedzie taki ,ze juz plyte do kompa wlozylem :P Aha pytanie jeszcze takie. Czy na 100% za wieksza doplata mi wymienia ?? Napisalem wlasnie w mailu ,ze kumpel polecil mi ta firme i slyszalem ,ze sa otwarci na propozycje itp. ,ale odpisali mi ,ze nie da rady 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 28 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Lipca 2003 Nie zmieniajcie płyty na rev 2.0 wszyscy bo sam zostanę z rev 1.04 :-D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...