Karas Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Pewnie Barton mam zablokowany mnoznik. Kiedy kupowales procesor ,albo jakie ma oznaczenia?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
microbiusz Opublikowano 8 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2004 Kupowałem go 3 dni temu , jest z serii A2 , AMD Athlon XP-A Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 microbiusz - na procku jest naklejka (u mnie czarna) z literkami np. AXDA... oraz JIUHB... - to SERIA PROCESORA, a w ciagu tych literek jest m. in. data. Spisz sobie (lub zapamietaj :) ) wszystko co jest na tej naklejce i podaj. Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sh4d0W Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Tak sobie przegladalem teraz faq i blad jest. Wersja płyty z WiFi nie nazywa się A7N8E Deluxe, A7N8X-E Deluxe. A pozaym widze ze niektorzy z was maja RAID 0 na naszej plycie mozecie powiedziec jak to sie spisuje? Mam zmaiar sobie w nablizszym czasie sprawic coś takiego :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 9 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2004 Hej! Dzis odebralem nowa plytke z serwisu - dostalem rev2.0!! :) Jednak zestaw wygladal mi podejrzanie - w pudelku niby wszystko jest, ale tak jakby wrzucone od niechcenia, bez woreczkow - wszystko luzem. Tasiemka od HDD wyglada jaby psu z gardla wyjeta... Zaczalem sie zastanawiac czy plytka nie byla uzywana, ale wyglada na to ze nie. Zdialem juz "gume do zucia", nakleilem radiator Zalmana na SB i osadzilem plyte w nowej budzie ModeCom PRIME II, w ktorej miesci sie teraz Zalman 7000A-Cu (i tu dziekuje BILASOWI - coprawda polecal PROSTATION, ale po przyjrzeniu sie swierdzilem ze praktycznie niczym nie rozni sie od PRIME II). Odpalilem i na razie wszystko ok! Ale katra sieciowa 3com'a na tej plycie tez nie dziala! Co wiecej - nVidia chyba tez jakas oglupiona... Jakby co to mam pretekst zeby znow wymienic plyte na nowa (juz 3ci raz)! :) Jak narazie jest milo: 11x200 i radiator na NB zupelnie zimny!!! Na poprzedniej plycie nawet z wentylem parzyl! Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Płyta mogła być nie używana, ale często robią wałki z wyposażeniem. Ot, wrzucają osprzęt z reklamowanych wcześniej płyt i palą głupa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Tak sobie przegladalem teraz faq i blad jest. Wersja płyty z WiFi nie nazywa się A7N8E Deluxe, A7N8X-E Deluxe. He he. Zaraz poprawię ... ;) A poza tym widze ze niektorzy z was maja RAID 0 na naszej plycie mozecie powiedziec jak to sie spisuje? Mam zmaiar sobie w nablizszym czasie sprawic coś takiego :-). Jak? Szybko, płynnie i bezboleśnie ... :D Wyniki mojej możesz zobaczyć na mojej WWW. To dwie Barracudy spięte w macierz, które nie są najszybszymi dyskami (podobno) Choć w tym wątku nawet pojawiały się opisy sytuacji, w których były problemy z poprawnym działaniem macierzy. Jakieś problemy z driver'ami, duże obciążenia procka w testach ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Jestem nowym nabywca tej plytki jak w podpisie :) 2.0 ale mam problem jak moge podniesc napiecie na plycie powyzej 1,750v jak mam dyrona ? Bios1007 Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Jeżeli twój duron standardowo pracuje na 1,5V to zostaje tylko drut-mod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 @Wincent Nauczyłbyś się czytać. W zablokowanym topicu podałem Ci namiary, gdzie możesz znaleźć odpowiedzi na Twoje pytania (w tym wiele tych, których jeszcze nie zadałeś). W tym zablokowanym topicu dostałeś też odpowiedź na to pytanie, które tutaj znowu zadajesz. A Ty zamiast czytać znowu piszesz :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Dlaczego mialem soltka i na 1,850v szedl na luzie a na tej nie pujdzie :( hmm szkoda Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Stary, zlituj się , taki jest już urok tej płyty... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Uwazasz ze to urok ja uwazam ze to syf ograniczony padaka zaluje ze kupilem Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 @Wincent No, skoro "muzg" włączasz dopiero po zakupie (i to przy nadal wyłączonym czytaniu) to masz nauczkę. Nawet w FAQ stoi napisane, że tej płytki nie kupuje się do ekstremalnego podkręcania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wincent Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 A co to za ekstremalne krecenie 1,850v to ekstremum ? hmm chyba nie co ? A tak na marginesie to mi nie ublizaj bo to ze masz tu pare postow wiecej to o niczym nie swiadczy Pozdr. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 WINCENT: Chcesz 1.85V ? Wstaw sobie druta, chcesz 2.2V ?? www.maximumoc.com - bardzo latwo sie robi tez !! Wiec przestan gadac i bezsensownie zasmiecac topic !! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Tak sobie przegladalem teraz faq i blad jest. Wersja płyty z WiFi nie nazywa się A7N8E Deluxe, A7N8X-E Deluxe. A pozaym widze ze niektorzy z was maja RAID 0 na naszej plycie mozecie powiedziec jak to sie spisuje? Mam zmaiar sobie w nablizszym czasie sprawic coś takiego :-). Raid działa bardzo ładnie - średni odczyt powyżej 90MB/s. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junior Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Wiecie ponowie co by sie przydało, aby ktoś zakupiła mobilnego bartka 2500+ i obczaił jak sie na Asusku kręci. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzys75 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 mi tez ladnie smiga raidzik i tez na 2x baracuda BTW: instalowal ktos na tym linuxa ??? jak tak to jak czy link na priv poprosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 Witam wszystkich ponownie i nadal na starej mobo. Nie bede ,wiecej nic pisal ,bo tylko rece opadaja. Ale dzis ponownie zlozylem kompa do kupy i przy tej okazji postanowilem zreorganizowac troche bude. Ladnie mi to nawet wyszlo ,no i przy okazji wywalilem grila z Volcano7+ ,i przesmarowalem procka pasta Arctic Silver Ceramique. A wiec ,wynik w idle na tym co ponizej ,buda zamknieta ,tryb low ,komp przy scianie zasloniety z boku dyzym glosnikiem i temp w domu ok 20stp. MBM5 teraz pokazuje 39stp ,a z Diody.... teraz uwaga.....30-32stp 8O Normalnie jestem w szoku. Moze mi sie udalo jakos magicznie zalozyc cooler ,albo zdjecie grila troche daje ,bo wczesniej przed oddaniem plyty mialem 41/42 ,a teraz 39/32 ,wiec roznica spora jest.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 10 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2004 hehe plyta walnięta tzn. diody termiczne Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Zapowiadałem ostatnio teścik porównawczy Thorton - Barton. Przystąpiłem z grubej rury do Thortona. Poleciało to co mówiłem. Następnie Barton na pokład i jazda... Powiem tyle: różnice są MINIMALNE. W 3DMark2001 - 150 pkt dla Bartona, w 3DMark03 - 10 pkt :wink: , PCMark04 - uwaga, uwaga - wynik ogólny 11 pkt. wyższy dla Thortona 8O (Jedynie kodowanie DivX przebiegało nieco szybciej w Bartonie), Quake3 w 640x480 8 fps dla Bartona ( ale co to jest przy wartościach ponad 250 fps), Unreal 2003 wręcz identyczne wyniki. Nie wiem co o tym sądzicie, ale dla mnie gra nie warta świeczki. 100 zeta różnicy w cenie a wydajność identyczna ( no, ale mamy napis 3200+ :wink: ). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunio Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Nie wiem co o tym sądzicie, ale dla mnie gra nie warta świeczki. 100 zeta różnicy w cenie a wydajność identyczna ( no, ale mamy napis 3200+ :wink: ). Hehe.. nowlasnie wreszcie sie rozjasnilo... jestem tylko ciekaw jak ta roznica by dalej wygladala... np 2400mhz 256kb a 2400mhz 512kb. Czy roznice by byly znacznie wieksze, jesli tak to o ile... Ostatnio, bawiac sie AMD Tool zobaczylem, ze moj procek to jest niby 3000+ a z takim samym zegarem Barton jest o ponad 400+ szybszy, to zaczolem sie bardzo zastanawiac nad zmiana procka na wersje z 512kb L2.... ale dzieki testom Hanu narazie sobie chyba odpuszcze. Ewentualnie chodzi mi po glowie Mobile, lecz ta cena 480zl mnie odstrasza, gdyz wlozone pieniadze nie beda chyba mialy odzwierciedlenia w rzeczywistej, odczuwalnej wydajnosci.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 11 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2004 Hej! Czy ktos uzywa Windows 2003 Server Edition? Ja mam problemy z dzwiekiem - tylko stereo :( Pozdr Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Nie wiem co o tym sądzicie, ale dla mnie gra nie warta świeczki. 100 zeta różnicy w cenie a wydajność identyczna ( no, ale mamy napis 3200+ :wink: ). Hehe.. nowlasnie wreszcie sie rozjasnilo... jestem tylko ciekaw jak ta roznica by dalej wygladala... np 2400mhz 256kb a 2400mhz 512kb. Czy roznice by byly znacznie wieksze, jesli tak to o ile... Ostatnio, bawiac sie AMD Tool zobaczylem, ze moj procek to jest niby 3000+ a z takim samym zegarem Barton jest o ponad 400+ szybszy, to zaczolem sie bardzo zastanawiac nad zmiana procka na wersje z 512kb L2.... ale dzieki testom Hanu narazie sobie chyba odpuszcze. Ewentualnie chodzi mi po glowie Mobile, lecz ta cena 480zl mnie odstrasza, gdyz wlozone pieniadze nie beda chyba mialy odzwierciedlenia w rzeczywistej, odczuwalnej wydajnosci.... Nie sądze by coś się zmieniło przy wyższych FSB. Tu oba pracowaly na 200 i te 256 kb L2 więcej Bartona jakby nie było. Śmieszne to trochę. Różnica zauważalna tylko w kodowaniu DivX. AMD trochę poleciało w kulki, licząc chyba na to, że FSB 166 i 200 Bartonów stanowi juz wystarczającą różnicę w stosunku do FSB 133 Thortonów. No bo przeież kto będzie podkręcał... :wink: Co do Mobile to fajna sprawa. Na razie nie mam do nich dostępu, bo nie zanosi się na jakieś zakupy w firmie. Tylko ta cena zaporowa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo1007 Opublikowano 12 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2004 Dziękuję koledze który odpowiedział wcześniej ale czy reszta szanownego forum zechce wyjaśnić moje wątpliwości? Z jakiej lini zasilany jest procek na A7N8X rev 1.06 ?? bardzo proszę o odpowiedź nie było we FAQ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4VeN_pl Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 Witam Na wstępie chciałbym uprzedzić wszystkich , którzy mi polecą google, bo nie mam na to czasu ani ochoty. Problem wygląda następująco. Podam configurację najpierw: Athlon Thorton 2000+ Asus A7N8X-E Deluxe rev. 1.01 256 MB ddr 400 Twinmoss Chieftec 360W Problem polega na tym, że procek chyba ma mnożnik zablokowany. Jestem w stanie to jeszcze przeboleć, aczkolwiek, jeśli jest jakaś prosta metoda to bardzo proszę.Seria jest nieznana, ale proc kupowany ok tydzień temu. Próbowaliśmy zrobić update biosu tym asusa auto-updatem.Wszystko na 100% paseczki elegancko przeszły, restarcik, i sie nie zupdatowal. Zworke cmosa przestawiałem i dalej to samo. Próbowałem kompa odpalić na 1,725V na 12,5 x 166 i nie wstaje komp. U siebie bez problemu na 1,75 odpalam. Pytanie - wtf? Odpowiedzi na prv , albo na mejla, jak komuś się nie chce thx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hulajnoga10 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 naprawde nie wiecie skad ta plyta bierze napiecie dla vcore? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karas Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 hahahahahaha czyzbyscie nie wiedzieli skad ta plyta bierze napiecie na vcore? ale z was eksperci, ja nie moge, az zal [gluteus maximus] sciska :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robo1007 Opublikowano 13 Marca 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2004 hulajnoga10 nie to żebym ci nie wierzył - po prostu chciałem potwierdzenia od szacownego grona. Zresztą coś mi się nie zgadza bo jak podniosę Vcore to 5V się nie zmienia a wzrasta 12 V co sugerowałoby zwiększenie obciążenia właśnie na 5 V bo zasilacz pilnuje stabilności 5 V i podbija 12 V. No to jak jest z tym Vcore?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...