Martinii Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Ok ludzie mam problem. Jak wiadomo na 11x200 komp nie bootuje mi sie od razu (pomimo pomyslnego przejscia wszelkich testow). Ustawilem wiec 10,5x200 - komp sie normalnie wlacza, Prime 6 godz - ok, memTest 2 godz - ok, 3dMark wielokrotnie - ok, Sandra - wszystko ok. I wszystko Q.rW.a ok, a wlaczam Max Payne 2 - po 10 min zwis! :evil: Wlaczam inne gry - wczesniej czy pozniej zwis! Najpierw byly blue screen'y, z ktorych wynikalo ze wysypuje sie plik nvarm.sys. Doszedlem ze to plik skladowy driverow audio - przeinstalowalem na przerozne wersje (2.03, 3.13, 3.14 Remix) - i teraz jadac na tym Remix'ie nie mam juz blue screen'ow, ale podczas gry komp w pewnym momencie baaardzo zwalnia (tak ze mam slajdy) i w koncu zwis. Pomaga twardy reset. Wgralem nowy bios - Uber 1004. Kombinowalem z napieciami i timingami - to pomaga tylko w ten sposob ze zwis nastepuje nieco pozniej. Czy to moze byc wina k. graficznej? Bo przeciez testy (ktore przeciez nie obciazaja tak grafy) wszystkie leca godzinami i jest wsz. ok! A jak zapale gre to obraz niby plynny, ale co jakis czas migaja takie przeklamania, a potem qupa :( . Co to "Agp vddq voltage" (czy jakos tak)?? Napiecie chipsecie tak naprawde nie dziala, nie? Powiedzcie mi ludzie co mam robic bo juz nie mam sil powoli! Pliiiis Ok Hanu, co mowisz - grafika? Oby tak, bo jak nie to ja juz nie wiem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Nie mam czasu szukać w tym poście a chce zmienić płyte więc: 1. Ile mozna ustawić max fsb i ile się komuś udało ustawić żeby było stablo - oczywiście synchro z pamięciami 2. Jakie jest max napięcia dla procka, pamięci i nb 3. Czy płyta się gryzie z jakimiś pamięciami Z góry dziękuje za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Nie mam czasu pisać. Wq^$%&*( mnie takie włażenie z buciormia "Ja jestem najważniejszy, nie chce mi się szukać więc pętaki dajcie mi odpowiedź na tacy" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Nabyłem wreszcie te OCZ. Zdecydowałem się na wersję 2x256. Nie wybiegałem za bardzo w przyszłość, bo wcześniej czy później i tak je wymienię. Tylko diabli wiedzą, co będzie potrzebne w przyszłym roku do Athlonów 64.I TY to tak spokojnie mówisz!! Kiedy wyniczki z podkręcanka?? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 26 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2003 Dziwne, po kilku godzinnej grze w Need For Speed UNDERGROUND wszystko jest ok. Hanu raadz! :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Nie mam czasu pisać. Wq^$%&*( mnie takie włażenie z buciormia "Ja jestem najważniejszy, nie chce mi się szukać więc pętaki dajcie mi odpowiedź na tacy" Gdybyś mi odpowiedział to nie zajeło by to więcej niż napisanie tych bzdur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 @Aragorn Gdybyś nie pisał tych bzdur, tylko użył searcha i/lub googli to nie musiałby czytać tego i marnować swojego czasu. Zaszczędziłbyś też czas wszystkich czytających ten wątek. A na 2 z 3 pytań odpowiedź znajdziesz w manualu (nawet jak nie masz jeszcze płyty, to jest na stronie Asusa). Do tego odpowiedź miałbyś duużo szybciej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 @Aragorn Gdybyś nie pisał tych bzdur, tylko użył searcha i/lub googli to nie musiałby czytać tego i marnować swojego czasu. Zaszczędziłbyś też czas wszystkich czytających ten wątek. A na 2 z 3 pytań odpowiedź znajdziesz w manualu (nawet jak nie masz jeszcze płyty, to jest na stronie Asusa). Do tego odpowiedź miałbyś duużo szybciej. Sorry jeśli cie uraziłem, ale było mi to pilni potrzebne a zawsze miałem zaufanie doludków z forum. A co do strony asusa to jakoś na polskiej nic takiego nie znalazłem. Dziś mam troche więcej czasu więc sobie poszuka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Działa !! Zrobiłem to co radziłeś + to co radził Hanu, czyli instalacjia w Windozie najnowszych sterowników Sillicon'a, pięknie poszło. Dzięki :) No to ja mam pytanka: 1.Jakie masz stery do SATA i => mogway@myrealbox.com 2.Jakie zainstalowales stery do nforce wersje i czy jakis myk jest w ich instalacji. 3.Kto <font color="#FF0000">[ciach!]</font> wymyslil SATA Mam kolejny problemik z SATA wszystko chodzi looz to momentu twardeko restartu w windzie. Dysk w scandisku wywala makymalne ilosci bledow i jak sie ma szczescie to nie jest to plik systemowy windy. ja tego szczescia niestety nie mialem :x Zastanawia mnie czy te dyskinie maja czegos takiego jak redudancy check i ze za duzo sobie nie ca<span style="color:red;">[ciach!]</span>a. Moze maly QUIZ dysk do d... czy SATA na MOBO 1.Stery wysłane 8) 2.Stery nForce'a to: "nForce_3.13_WinXP2K_WHQL_international" 3.Nie pytaj kto wymyślił SATA, tylko jaki p@#&* wymyśłił Windows'a Xp (pyt.retoryczne :wink: ) Na dyskach znam sie mało :lol: , ale mój Raptor działa bez problemu, mam jeden dysk, nie potrafie Ci pomóc :( Ale może spróbuj podczas uruchamiania Windozy, jak zniknie menu Raid'a, wcisnąć F8 i wybrać "ostatnią działającą konfigurację", może to cóś da, jeśli już tego nie robiłeś. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Nie mam czasu szukać w tym poście a chce zmienić płyte więc: 1. Ile mozna ustawić max fsb i ile się komuś udało ustawić żeby było stablo - oczywiście synchro z pamięciami 2. Jakie jest max napięcia dla procka, pamięci i nb 3. Czy płyta się gryzie z jakimiś pamięciami Z góry dziękuje za odpowiedź. 1. Max. FSB jakie udało sie uzyskać wsród forumowiczów to moje 232 synchro Prime stable. Pamięci OCZ z podpisu. 2. Odpowiednio: 1,85 :cry: , 2,8, 1,9. 3. Są kłopoty z TwinMos PC3200, czasami Geil PC3200 no i Kingston Value PC3200 CL3 Ale lepiej przeczytaj wątek cały , bo są odstępstwa od reguł... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Ok ludzie mam problem. Jak wiadomo na 11x200 komp nie bootuje mi sie od razu (pomimo pomyslnego przejscia wszelkich testow). Ustawilem wiec 10,5x200 - komp sie normalnie wlacza, Prime 6 godz - ok, memTest 2 godz - ok, 3dMark wielokrotnie - ok, Sandra - wszystko ok. I wszystko Q.rW.a ok, a wlaczam Max Payne 2 - po 10 min zwis! :evil: Wlaczam inne gry - wczesniej czy pozniej zwis! Najpierw byly blue screen'y, z ktorych wynikalo ze wysypuje sie plik nvarm.sys. Doszedlem ze to plik skladowy driverow audio - przeinstalowalem na przerozne wersje (2.03, 3.13, 3.14 Remix) - i teraz jadac na tym Remix'ie nie mam juz blue screen'ow, ale podczas gry komp w pewnym momencie baaardzo zwalnia (tak ze mam slajdy) i w koncu zwis. Pomaga twardy reset. Wgralem nowy bios - Uber 1004. Kombinowalem z napieciami i timingami - to pomaga tylko w ten sposob ze zwis nastepuje nieco pozniej. Czy to moze byc wina k. graficznej? Bo przeciez testy (ktore przeciez nie obciazaja tak grafy) wszystkie leca godzinami i jest wsz. ok! A jak zapale gre to obraz niby plynny, ale co jakis czas migaja takie przeklamania, a potem qupa :( . Co to "Agp vddq voltage" (czy jakos tak)?? Napiecie chipsecie tak naprawde nie dziala, nie? Powiedzcie mi ludzie co mam robic bo juz nie mam sil powoli! Pliiiis Ok Hanu, co mowisz - grafika? Oby tak, bo jak nie to ja juz nie wiem :( Kurcze, sprawa jest trudna. Ciężko wykumać. Wygląda na to, że grafika. Ale co konkretnie...? Po pierwsze spróbuj odpalić MBM i niech zapisuje do logu napięcia co 5s. Włącz gierkę. Zapodaj nam potem wyniki z tego logu. Może jest jakiś problem na linii grafa - AGP. Port podaje za duże, bądź za małe napięcia i zwis. Po drugie - po zwisie i ponownym włączeniu sprawdź: START - Ustawienia - Panel sterowania - Narzędzia administracyjne - Podgląd zdarzeń i tam Aplikacje i System. Zobacz jakie są błędy i zapodaj. Po trzecie - spróbuj jeszcze raz zainstalować DirectX 9. Po czwarte, mało prawdopodobne, ale może ....na dysku masz Bad sectory. Ostatnie co na razie przychodzi mi do głowy to przegrzewający się NB lu SB na FSB200. Sprawdź to wszystko i będziemy dumać dalej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Kostek11, na jakich sterach od Silicona jedziesz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Panowie Pomocy bo juz mnie trafia z tym kompem, SATA narazie dziala ale kazdy reset to modlitwa natomiast mam cos nowego. Czy ktos zna rozwiazanie takiego problemu ze po podlaczeniu przez: Soundstorm>spdif>amplituner przy tonach testowych dzialaja tylko przednie glosniki i w tylnych moze delikatnie leki poglos. Dodam ze i z wlaczonym i wylaczonym DD jest to samo . Amplituner wykrywa DD wiec polaczenie jest dobre. Mam pytanie do osob ktore uzywaja wyjscia cyfrowego, jakie maja audio drv Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 8O 8O 8O Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Kostek11, na jakich sterach od Silicona jedziesz? Jest to: sillicon_v100281, i narazie śmiga 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Panowie Pomocy bo juz mnie trafia z tym kompem, SATA narazie dziala ale kazdy reset to modlitwa natomiast mam cos nowego. Czy ktos zna rozwiazanie takiego problemu ze po podlaczeniu przez: Soundstorm>spdif>amplituner przy tonach testowych dzialaja tylko przednie glosniki i w tylnych moze delikatnie leki poglos. Dodam ze i z wlaczonym i wylaczonym DD jest to samo . Amplituner wykrywa DD wiec polaczenie jest dobre. Mam pytanie do osob ktore uzywaja wyjscia cyfrowego, jakie maja audio drv A w amplitunerze masz tylne ustawione na max ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Amplituner dekoduje DD ( na wyswietlaczu DD sie swieci)wiec nie mozna ustawic glosnosci na poszczegolne glosniki tylko SW mozna regulowac. Problem jest dziwny: test tone FL oki Center brak ale za to w FL i FR slychac "center" FR oki RL tylne cisza za to slychac w przednich RR tylne cisza za to slychac w przednich mam zainstalowane najnowsze drv z nvidii 3.13 WHQL bodajze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Hanu jak tam Twoje OCZ? Testowałeś je już jeśli chodzi o max. FSB?? Te 232 to na nich miałeś?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Amplituner dekoduje DD ( na wyswietlaczu DD sie swieci)wiec nie mozna ustawic glosnosci na poszczegolne glosniki tylko SW mozna regulowac. Problem jest dziwny: test tone FL oki Center brak ale za to w FL i FR slychac "center" FR oki RL tylne cisza za to slychac w przednich RR tylne cisza za to slychac w przednich mam zainstalowane najnowsze drv z nvidii 3.13 WHQL bodajze IMHO drivery są bez znaczenia. Też mialem takie problemy wszystko to była kwestia podłaczeń i ustawień. Ja mam niestety dzwiek puszczony analogowo, wiec nie wiem czy zdołam ci pomóc. podaj na poczatek jak masz podłączony aplituner z kompem?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 @MoGwAy Wrzuć zrzut z drugiej zakładki panela SS (Speaker setup). Zainstaluj mix driverów, do których link niedawno podawałem na forum (nfrocershq.com i forum o driverach). Ale to raczej nie powinno mieć znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Tak, to dokładnie te same OCZ. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 IMHO drivery są bez znaczenia. Też mialem takie problemy wszystko to była kwestia podłaczeń i ustawień. Ja mam niestety dzwiek puszczony analogowo, wiec nie wiem czy zdołam ci pomóc. podaj na poczatek jak masz podłączony aplituner z kompem?? Amplituner z kompem mam podlaczony swiatlowodem. Jak mam podlaczone analogowo to wszystko dziala ale denerwuje mnie ze soundstorm nie dekoduje AC3 na analogowe wyjscia wiec sobie podlaczylem przez spdif. Jak juz wspominalem podlaczenie jest oki ale problem jest z tym ze sygnal nie jest prawidlowo dekodowany przez amplituner(w co watpie) lub ( co bardziej prawdopodobne ) zle jest kodowany przez soundstorma. P.S. mozesz zapodac jeszcze raz linka do mixa sterow do nforca ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 @MoGwAy Wrzuć zrzut z drugiej zakładki panela SS (Speaker setup). Zainstaluj mix driverów, do których link niedawno podawałem na forum (nfrocershq.com i forum o driverach). Ale to raczej nie powinno mieć znaczenia. Jestem tera w pracy ale mam wylaczone analogowe, wlaczone cyfrowe i zaznaczone DD. no i ustawione na 6 glosnikow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wawelski Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Amplituner z kompem mam podlaczony swiatlowodem. Dokupiłeś śledzia z toslinkiem czy jakieś inne rozwiązanie?? Gdzie znalazłeś i ile kosztowało?? Jak mam podlaczone analogowo to wszystko dziala ale denerwuje mnie ze soundstorm nie dekoduje AC3 na analogowe wyjscia To przecież robi odpowiedni filtr DS (intervideo albo ac3filter). To robią nawet kompy z zabytkową kartą stereo na ISA. wiec sobie podlaczylem przez spdif. Jak juz wspominalem podlaczenie jest oki ale problem jest z tym ze sygnal nie jest prawidlowo dekodowany przez amplituner(w co watpie) lub ( co bardziej prawdopodobne ) zle jest kodowany przez soundstorma. Gdyby problem był z dekodowaniem, to miałbyś trzaski i gwizdy zamiast muzyczki. Sądząc po objawach wygląda to tak, jakbyś na wyjściu miał stereo z (co najwyżej) dolby pro logic. Upewnij się co do tych ustawień (zwłaszcza, że masz włączone kodowanie do DD a nie Surround). P.S. mozesz zapodac jeszcze raz linka do mixa sterow do nforca ? http://www.nforcershq.com/forum/viewtopic.php?t=35331 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 27 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2003 Dokupiłeś śledzia z toslinkiem czy jakieś inne rozwiązanie?? Gdzie znalazłeś i ile kosztowało??Z racji tego ze jestem elektronikiem to sam sobie zrobilem takiego sledzia. Proste jak barszcz i z trawieniem plytki zajemo mi to 4h (plytka sie 3 godziny trawila. Niestety cus takiego jest praktycznie niedostepne w polsce a jak juz to za 100 - 200 nawet PLN mnie to kosztowalo niecale 20 zeta :) mozesz sobie kupic od czegos innego np.MSI widzialem uzywke za 20 zloty na WGK ale nie wiadomo czy dziala bo byla sfatygowana mocna, natomiast nowe okolo 60 zeta ale tez ciezko to dostac. Co do mojego polaczenia to jeszcze pokombinuje z drv i ustawieniami ale jak ni zadziala to wyskrobie tego SS scyzikiem i zjem na kolacje. P.S. Dobrze ze Audigy lezy na szafie :) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 MoGwAy, powiedz no stary , czemu Audigy wylądował Ci w szafie? Pytam, bo sam używam Audigy i jakoś nikt nie może mnie solidnie przekonać do SS. Ucha nie mam tępego, ale po prostu jakoś nie mogę do końca przekonać się do dzwięków zintegrowanych. Spoko, SS jest potężnym kodekiem, ale czy lepszym od Audigy. Skreśl parę zdań wyjaśnienia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kostek11 Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 MoGwAy, powiedz no stary , czemu Audigy wylądował Ci w szafie? Pytam, bo sam używam Audigy i jakoś nikt nie może mnie solidnie przekonać do SS. Ucha nie mam tępego, ale po prostu jakoś nie mogę do końca przekonać się do dzwięków zintegrowanych. Spoko, SS jest potężnym kodekiem, ale czy lepszym od Audigy. Skreśl parę zdań wyjaśnienia. Zgadzam sie z Hanu w 100%, mam Audigy ze starego zestawu, różnica jest wyraźna. Gram w Unreal'a w słuchawkach, i takiego podbicia basów, jak w Audigy nie ma w SS, choćbym nie wiem jak kombinował. Właśnie sie zastanawiam nad wyłączeniem SS, i instalką starego dobrego Audigy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzaxon Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 MoGwAy, powiedz no stary , czemu Audigy wylądował Ci w szafie? Pytam, bo sam używam Audigy i jakoś nikt nie może mnie solidnie przekonać do SS. Ucha nie mam tępego, ale po prostu jakoś nie mogę do końca przekonać się do dzwięków zintegrowanych. Spoko, SS jest potężnym kodekiem, ale czy lepszym od Audigy. Skreśl parę zdań wyjaśnienia. to ja sie wtrynie.. ss jest lepszy miedzy innymi ze podczas dekodowania dzwieku nie zajmuje cpu! był taki art chyba na pclab nie pamietam.. i ze wszytskich mozliwych (czytaj dostepnych w Polsce) patentów to własnie ss miał najlepsza wydajnosć w Q3 przy dzwieku na full.. tak na marginesie to jakie masz wyniki w aidzie na tym potworze.. ciekaw jestem czy mykasz P2.4ht.. bo przymierzam sie do pracy na takiej czestotliwości..hehe pozdrawiam.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Elo. Sory że przypomnę jeszcze raz mój problem (błędny odczyt temp.), ale mam nowe wiadomości. Otóż po ustawieniu w MBM czujnika W*****S-DIODE mam temp. 33C (tak samo w BIOSie), natomiast po wybraniu czujnika W******S mam temp. 48C (Idle-48C, stress-50C - czy nie za mała różnica?/temp. w BIOSie 43C). Chciałbym się spytać dlaczego odczyt temp. w BIOSie zależy od wybranego czujnika MBM (a tak przy okazji - to który czujnik podaje prawidłową temp S, czy S-DIODE?). Za wszelkie wskazówki z góry dzięki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MoGwAy Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 MoGwAy, powiedz no stary , czemu Audigy wylądował Ci w szafie? Pytam, bo sam używam Audigy i jakoś nikt nie może mnie solidnie przekonać do SS. Ucha nie mam tępego, ale po prostu jakoś nie mogę do końca przekonać się do dzwięków zintegrowanych. Spoko, SS jest potężnym kodekiem, ale czy lepszym od Audigy. Skreśl parę zdań wyjaśnienia.A wiec tak roznice jakie obadalem: SS lepsza wydajnosc dzwiek jest bardziej "czytelny" Audigy lepiej slyszalne efekty wieksze mozliwosci jesli chodzi o gry (pewnie dlatego ze wszystko jest robione pod Creativa). SS ma wg mnie lepiej dekoduje i rozdziela kanaly co przeklada sie na lepsze odwzorowanie przy ogladaniu np DVD. Wydaje mi sie takze ze SS ma lepszy dekoder moze innaczej . Lepiej sobie z tym razie i mniej zasobow zrzera. Poza tym SS potrafi z niczego zrobic DD Jak juz pisalem wczesniej troche sie bawie muzyka i sa to tylko moje subtelne odczucia. Na dzien dzisiejszy uwazam ze oba rozwiazania sa dobre a SS narazie testuje(tez jestem przeciwnikiem integracji na plycie ) i jak narazie najwieksza wada jaka znalazlem to sa malo klarowne i slabo slyszalne efekty (chorus, reverb) w porownaniu z Audigy. Poza tym Creativ juz chyba wyczerpal mozliwosci rozwoju SBLive i Audigy bo produkuje marketingowe cudenka(Audigy2 exdigy itp ). Jak ktos ma jakies opinie na ten temat chetnie sie wymieni spostrzezeniami. P.S. Problem z SS rozwiazany(w rejestrach mialem jakis glupi wpis o podstawowym sterowniku dzwieku). Teraz dziala jak nalezy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...