groszki Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Witam , kupiłem router Pentagram Cerberus P6362 , wszystko podłączyłem jak na instrukcji , jednak wciąż nie pali się dioda oznaczona jako WAN odpowiadająca za połączenie routera z modemem usługodawcy mimo że sam modem jest dobrze podłączony , palą się na nim odpowiedni lampki a i na routerze świeci się wszystko co trzeba oprócz właśnie WAN. Czy macie jakieś pomysły co może być przyczyną tego ? Pozdrawiam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 A podałeś parametry logowania: tj. nazwę użytkownika, hasło, VPI/VCI i modulację? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
groszki Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 W czasie konfiguracji po odpaleniu płytki CD dołączonej do routera konfigurator o nic takiego mnie nie prosi , gdzie miałbym to wpisać ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 Nie skojarzyłem, że to router bez modemu. Tak czy siak musisz go odpowiednio skonfigurować. Jeśli nie masz nazwy użytkownika i hasła podanego prze ISP to spróbuj najpierw konfiguracji przez DHCP. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 WAN musi świecic niewazne co pod niego podłaczysz. nawet karte LAN.. Jesli komputer dostaje prawidłowe IP z WAN-u to po prostu dioda padła .... i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...