Skocz do zawartości
Szymon

booosheee ale upal!!! :)

Rekomendowane odpowiedzi

CPU: 34 - 42C :?

Chipset: 34 - 38C 8O

HDD: ???????? :twisted:

W pokoju mam chyba ze 35C, do 13:00 słońce praży, dobrze że w tym czasie jestem w pracy albo na uczelni. 8) Termometr za oknem zwykle wskazuje ze 40C. Niestety pod oknami mam plac zabaw z bandą rozwrzeszczanych bachorów i tak przez 2 miesiące, ale niestety okna otworzyć trzeba. Skupić się nad niczym nie mogę już nie mówiąc o jakiejkolwiek nauce. Dlatego chodzę do biblioteki i tam się rozkładam z książkami :wink:

Niestety raz susza, a raz powód. Siedzę teraz w pracy kompletnie przemoczony :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

LEV1+2000l/h+nagrzewnica z fiata regata+shroud ze 120 i kapa...

proc:

IDLE: 42

LOAD: 48-50 8O

NB: 36

z GF3Ti200@500 też nie wesoło -> nei chodzi więcej niż 240/540

pozatym chyba nadjarałem mobo - przy podłączonym termistorze pokazuje około 56 stopni, gdy go odpinam mam -0.5 8O 8O 8O

termistorek do tej pory mierzył mi temp wody i było ok. wczoraj do pogieło :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde .. ta temperatura troche rozbraja .. no nasuwa mi sie tu pytanie ... powietrze dmuchane wiatrakiem ma chyba troche nizsza temperature niz nie pchane no nie ? jakis czynik chlodzacy "wiatru" :)

Powietrze o wymuszonym ruchu jest chlodniejsze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie lipa straszna, 41-48C, nagrzewnica od Zuka, bez zadnego wiatraka. Straszna kiszka, ale modyfikacja WC w toku.

Hmm. Czemu lipa? Skoro chłodzisz tylko przez konwekcje to różnica temperatur 20 stopni jest jak najbardziej normalna. Cudów nie ma......do konwekcji róznica jest wymagana! Jak masz 30 kilka w pomieszczeniu przy upale to 48 kompa nie dziwi w najmniejszym stopniu. Gorzej jak w pokoju masz kilkanaście a komp około 50, wtedy naprawede jest co modernizować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi