Skocz do zawartości
Szymon

Skąd wiadomo czy zasilacz nie wyrabia?

Rekomendowane odpowiedzi

Jakiś czas temu zmieniłem grafikę i procesor. Nowy procek, nie krecił się tak fajnie jak c2d w związku z tym aby puścić go na 3300mhz, musiałem napięcie podnieść do prawie 1.5V. Ale wszystko jest OK procek jest stabilny. Z grafiką początkowo mialem problem z temperaturą, ale tutaj pomoglem sobie w innym temacie i temperatura jest OK.

Mam innego rodzaju problem... gdy włączam furmarka do testów, to zasilacz momentami skwierczy jakby go zaraz miało wysadzić :). Po paru minutach nagle karta sama przetaktowuje się na 405 mhz (temperatura ok 90 stopni, takze OK) i pomaga tylko reset. Niedawno wyszło demo crysis'a 2, po odpaleniu gry, po paru minutach, obraz mi się kaszani (zatrzymuje się i są kwadraty na ekranie) po czym gra startuje jakby nigdy nic. Patrze na wykres w OC guru, wygląda to tak że taktowanie i obciążenie w tym momencie spada do 50mhz i do zera, po czym znowu wraca do 700mhz i można grać juz bez problemu. Czy to są objawy tego że te 520W corsair'a to za mało dla tej karty? Wczesniej gralem w inne gry, łącznie z metro 2033 które wygląda zdecydowanie lepiej niż Crysis 2 ale mam wrażenie ze było zdecydowanie mniej "wygzewające" kompa. Czy to po prostu zbieg okoliczności? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi