Vadeer Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Czy słyszeliście może o nowym wentylatorku CoolerMaster Aero7+. Rozwiązanie jest mi znajome ale nazwy coolera nie pamietam (w Polsce niedostępny jest). Jak sądzicie warte to tych pieniędzy czy lepiej jakiś inny coolerek na procka. Bo w zasadzie chce mieć ustawionego procka na 166*13 ale wtedy musze podnieść temperaturke i proc na moim Silen CoolerMaster (niby do 2,8+ lol) mi sie grzeje nawet do 55 stopni jak są na zewnątrz takie upały. Jaki coolerek jest najlepszy (chodzi mi o AC bo za WC na razie sie nie biore). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 sa twa topici o tym coolerze i wypowiadaja sie tam ich wlasciciele, wiec czasem warto poszukac. Inny cooler z turbina to byl Noise Control Silverado Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 cholercia jestem strasznie nie na czasie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 No dobra juz prawie wszystko wiem. Ale mam pytanie: - który jest lepszy z plusem czy bez (i czy sa oba dostepne) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 No dobra juz prawie wszystko wiem. Ale mam pytanie: - który jest lepszy z plusem czy bez (i czy sa oba dostepne) z "+" ma wiekszy radiator i wieksza turbine, wiec powinien byc lepszy. Na TomsHardware jest test. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barraqda Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Ja mam tego ch... z + i owiem ze cholernie duze bydle ledwo mi sie zmiescil na mobo i o 1 mm zaduzy jest bo srobka dotyka "walca" ktorego fachowej nazwy nie znam. :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..::SNAP::.. Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 srobka dotyka "walca" ktorego fachowej nazwy nie znam. :>kondensator :lol: :idea: :idea: :idea: :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Czyli ten z + jest wiekszy, ale za to wolniejszy i czy przez to nie przepompowuje mniej powietrza?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Czyli ten z + jest wiekszy, ale za to wolniejszy i czy przez to nie przepompowuje mniej powietrza?? sadze, ze wiekszy radiator moze nadrobic mniejszy przeplyw powietrza/ Aero 7 Wymiary: wentylatora : 70 x 70 x 70 mm / radiatora : 71 x 71 x 38 mm Napięcie zasilania: 12 VDC Łożyskowanie: podwójne kulkowe Prędkość obrotowa: 1900 - 4500 rpm Wydajność: 10.9 - 26.9 CFM Mocowanie (klip): potrójna zapinka Radiator: miedziany , wykonany w technologii "Skived Fin" Typ złącza: 3 pin Aero 7+ Wymiary radiatora - dł. x szer. x wys.: 80 x 80 x 51 (mm) Wymiary wentylatora - dł. x szer. x wys.: 80 x 80 x 70 (mm) Napięcie: 7-13,8 VDC Maksymalna liczba obrotów: 1900-3500 R.P.M. Przepływ powietrza: 10,90-20,00 CFM Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 test aero 7+ http://www.pl.tomshardware.com/cpu/20030404/index.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barraqda Opublikowano 5 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Czerwca 2003 Aero 7+ Maksymalna liczba obrotów: 1900-3500 R.P.M. Dokladnie to mam 1713-3668 producenci to chyba nigdy realnych speedow nie podaja. Pozatym na 3650 to juz wymiekam taki glosny to na 4500 to chyba 2 pokoje obok trzeba siedziec. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paolowawa Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 co wy [ciach!], nikt z was nawet tego wiatrak nie widział w akcja a wypowiada jakieś brednie. Ja go kupiłem bez przekonania (Areo 7+, ten trochę większy) za 150zł , bo akurat w sklepie nie mieli Zalmanów i powiem wam że jestem w szoku na moim Titanie miałem temp od 47 do 66 stopni, natomiast na tym jest o wiele lepiej. A więc Low - po 5 min - 39, godzinna praca w win - 43,godz gry w mafie - 49 Medium - po 5 min - 36, godzinna praca w win - 39,godz gry w mafie - 45 High - po 5 min - 32, godzinna praca w win - 34,godz gry w mafie - 40 Mam A 2000+ XP, na FSB 133, Chodzi normalnie bez podkręcania. Prawdą jest to że ten wiatrak jeżeli jest ustawiony na wysokie obroty to go słychać ale wszystkie ustawienia do 3/4 skali są w miare cichę, jeśli ustawimy go na low albo na Medium to wtedy jest tak jakby go wogólnie tam nie było, np. u mnie w kompie głośniej chodzi CD-Rom, CD-RW czy nawet głupi wiatrak na grafice, Tak wiec wszystkim w czystym sumieniem moge ten wiatrak polecić (Oczywiście jest mowa o tym modelu z +, czyli Aero 7 +, ta wersja bez + jest podobno trochę głośniejsza i mniej wydajna. Pozdrawim Paolo _________________ AMD Athlon 2000+XP, Asus A7V333, 256 DDR, GeForce4 440MX, SB Live!, HDD 120GB Ata100, CD-RW, DVD-ROM, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barraqda Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 co wy [ciach!], nikt z was nawet tego wiatrak nie widział w akcja a wypowiada jakieś brednie. Ja go kupiłem bez przekonania (Areo 7+, ten trochę większy) za 150zł , bo akurat w sklepie nie mieli Zalmanów i powiem wam że jestem w szoku na moim Titanie miałem temp od 47 do 66 stopni, natomiast na tym jest o wiele lepiej. A więc Low - po 5 min - 39, godzinna praca w win - 43,godz gry w mafie - 49 Medium - po 5 min - 36, godzinna praca w win - 39,godz gry w mafie - 45 High - po 5 min - 32, godzinna praca w win - 34,godz gry w mafie - 40 Mam A 2000+ XP, na FSB 133, Chodzi normalnie bez podkręcania. Prawdą jest to że ten wiatrak jeżeli jest ustawiony na wysokie obroty to go słychać ale wszystkie ustawienia do 3/4 skali są w miare cichę, jeśli ustawimy go na low albo na Medium to wtedy jest tak jakby go wogólnie tam nie było, np. u mnie w kompie głośniej chodzi CD-Rom, CD-RW czy nawet głupi wiatrak na grafice, Tak wiec wszystkim w czystym sumieniem moge ten wiatrak polecić (Oczywiście jest mowa o tym modelu z +, czyli Aero 7 +, ta wersja bez + jest podobno trochę głośniejsza i mniej wydajna. Pozdrawim Paolo _________________ AMD Athlon 2000+XP, Asus A7V333, 256 DDR, GeForce4 440MX, SB Live!, HDD 120GB Ata100, CD-RW, DVD-ROM, <span style="color:red;">[ciach!]</span>a Mietek juz mnie powoli wpieniasz ile razy bedziesz dawal to samo w roznych topicach. http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=33077&start=30 I kup sobie okulary jak masz problem, bo z tego co widze to ty na oczy instrukcji obslugi nie widziales. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ja zawsze sie zastanawiem kiedy te testy wentylatorow sa robione. Bo w sumie idzie lato i przydaloby sie potestować Aero przy temperaturze w pokoju ok.30C. No takie wyniki dawalyby do myslenia dopiero. Co by nie bylo to i tak coolerek mi sie podoba i jak kaske zbiore to sobie kupie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Barraqda Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ja zawsze sie zastanawiem kiedy te testy wentylatorow sa robione. Bo w sumie idzie lato i przydaloby sie potestować Aero przy temperaturze w pokoju ok.30C Heh ja mam w pokoju 36-38C troche cieplo ale powiedzmy tak. Po 3 dniach testow moge powiedziec co i jak. Srodowisko :D biureczko wszystko na wiezchu. Dzien 1 1700+, reszta jak w podpisie. W pokoju okolo 30C test 3 dni temu ( jeszcze niebylo takiej parowy na dworzu). Idle LOW 35C HiGH 33C w stresie okolo 3-5C wiecej. Zalezy jak z powietrzem bylo. Dzien 2 1700+, reszta jak w podpisie. W pokoju okolo 38C test wczoraj (cieplo jak cholera na dworzu okolo 37C). Idle LOW 37-39 C w stresie nie testowany. HiGH 36C w stresie okolo 40C Niestety coolerek mlocil ciagle to 36-38 stopniowe powietrze, bo byl dzien bezwietrzny i nawet jak chcialem przeciag zrobic to powietrze stalo. Dzien 3 11,5x180 Vcore 1,6 , reszta jak w podpisie. W pokoju okolo 35C test dzisiaj (Na dworzu cieplo ale nie tak jak wczoraj WAZNE !!!!!!:] ). Idle LOW 41-42 C w stresie nie testowany. HiGH 36C w stresie okolo 39C (2h w Postala i Rainbow6) Niestety testy robione na "swierzym powietrzu" gdyż obudowy jak niebylo tak niema i cos niewidze zeby miala byc. Dlatego trzeba sobie dodac te stopnie ktore nabija wam buda. Ale zapiekana jaka teraz jest jest bardzo zblizona do warunkow panujaych w obudowie. Jak "kiedys" nabede tego <span style="color:red;">[ciach!]</span>ego Chiefteca to bedzie pelna relacja, a teraz to tak napredce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Spoko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...