karaś1990 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Mam problem z pendrive. Konwertowałem go na NTFS i wszystko chodzi dobrze, oprócz czytania tego pendrive przez stacjonarny napęd DVD, na którym mój brat ogląda filmy. Nie wiem czy taki system plików nie odpowiada napędowi? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Może tak być. Ostatnio w domu rodzice kupili odtwarzacz DVD (LG albo Samsung) z wejściem USB i oczywiście mojego pendrive'a 4GB nie czyta, bo jest właśnie w NTFS. Napisałem też maila do pomocy technicznej, kiedy jeszcze nie znałem przyczyny, i dostałem odpowiedź, że pendrive musi mieć format FAT32. Najlepiej jak sprawdzisz to w instrukcji obsługi lub też napiszesz do PT. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Żadne urządzenie (poza komputerem) nie radzi sobie z NTFS, bo to jest system plików należący do Microsoft i nie udziela on licencji innym firmom. Tak więc wszystkie pamięci przenośne używają FAT32 i nie pracują z NTFS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 A jak to zmienić z powrotem na FAT32? Bo tak jak robiłem FAT32->NTFS nie działa...chyba, że coś knoce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Mój komputer, najeżdżasz na literkę z pendrive, prawy myszy i [Formatuj]. Przy opcji System plików wybierasz FAT32 i dajesz [Rozpocznij]. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaś1990 Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Ale jestem głupi, najprostsze rozwiązanie. Myślałem o komendach w cmd bo tak ustawiałem żeby był bootowalny i zbytnio kombinować chciałem :D. Dzięki za pomoc:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2011 Tylko po tej operacji przestanie być bootowalny. Aby znów był bootowalny, trzeba użyć tego: Boot Z Pendrive - PurePC.pl - Forum Dyskusyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...