Skocz do zawartości
Gość

Epox 8RDA+ rev. 2.0 nadciąga

Rekomendowane odpowiedzi

http://forum.oc-forums.com/vb/showthread.p...threadid=202059

nForce2 Ultra 400

VDD Voltage Regulator

100Mb LAN

nowa dioda termiczna?

Czegóż chcieć więcej :?:

Tylko chłodzenie NB i SB nadal chu...e.

Ale jak tam jest SS (czoć ja osobiście mam SB 5.1 Live) to naprawdę poza SerialATA nie widzę sensu kupowania 8RDA3+.

Tylko jeszcze tu zwykły nieSerialowy RAIDzik by się przydał 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak widac wcale nie taka rewelka... prawie to samo co 8RDA+ na C1 ktora jest tania i dostepna juz dlugo... mianowicie sieciowke to chyba ma kazdy :D (Reaktek 81XX chips roxx :) ) wiec nie jest to jakis super bajer ta plyta czy ajkas nowosc ,dioda termiczna OK :D ale i tak bylo dobrze! Co do VDD regulatora to z steepingiem C1 imo opcja jest nie tak bardoz potrzebna smiga 215mhz an default w wieszosci a i tak powiedzcie mi kto ma pamieci zeby puszczac wyzej synchro na ostrych timmingach??. Ja sie nie jaram bo nie ma czym! ,ogolnie to to samo co wyselekcjonowany 8RDA+! poporostu Epox zrobil firmowa selekcje :) ,jak cena bedzie taka sama jak rev.1.X to nie ma sprawy gra muzyka!! i thx Epox! widać ze graja na dwa fronty! (8rda3+)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak widac wcale nie taka rewelka... prawie to samo co 8RDA+ na C1 ktora jest tania i dostepna juz dlugo... mianowicie sieciowke to chyba ma kazdy :D (Reaktek 81XX chips roxx :) ) wiec nie jest to jakis super bajer ta plyta czy ajkas nowosc ,dioda termiczna OK :D ale i tak bylo dobrze! Co do VDD regulatora to z steepingiem C1 imo opcja jest nie tak bardoz potrzebna smiga 215mhz an default w wieszosci a i tak powiedzcie mi kto ma pamieci zeby puszczac wyzej synchro na ostrych timmingach??. Ja sie nie jaram bo nie ma czym! ,ogolnie to to samo co wyselekcjonowany 8RDA+! poporostu Epox zrobil firmowa selekcje :) ,jak cena bedzie taka sama jak rev.1.X to nie ma sprawy gra muzyka!! i thx Epox! widać ze graja na dwa fronty! (8rda3+)

Nawet 235 :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcale nie miało znaczyć, że to rewelka tylko, że czasami producenci MOBO biorą sobie do serca sugestie klientów i coś robią w temacie podwyższenia choć trochę jakości/możliwości produktu. A że można na tym zarobić trochę kasy - to czemu nie? Ja osobiście bym wymienił gdybym mógł moją rev. 1.1 na 2.0, ale nie chciałbym 8RDA3+.

A co do 8RDA3+ to chyba wyobrażasz sobie jak do sklepu przyjdzie laik, a sprzedawca na to: mamy 8RDA+ i nowszą wersję 8RDA3+ - to co wybierze kupujący :?: :wink: . Kasę da się robić na wszystkim. Może niedługo wyjdzie 8RDA+ rev. 3.0 z chłodzeniem na mosfety, RAIDem IDE i pięciobitowym mnożnikiem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tam i tak nie wymienie mojego mobo chyba że będzie można wyżej magistrale podnieś, oczywiście powytżej 250MHz.

Póki co to czeka mnie w trakcie wakacji modzik VDD, VMEM.

Chociaż ten drugi nie koniecznie.

A sensu kupowania tego mobo nie widze. Poki co mam w pełni stabilne 230-235MHz. Wolałbym dokupić kontroler S-ATA niż nową płyte.

Jakoś mi sie moja spodobała a konkretnie Epox 8RDA bez plusa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również nie widze sensu zmiany mobo (tylko VDD control :?: ), nforce2 ultra 400 - jak się ściągnie nowy bios to też pisze nforce2 ultra 400 support :P i gra Wszystkie te mobo są na mostkach C1 mają tylko inne nazwy i różnią się szczegółami (oprócz saty oczywiście)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Również nie widze sensu zmiany mobo (tylko VDD control :?: ), nforce2 ultra 400 - jak się ściągnie nowy bios to też pisze nforce2 ultra 400 support :P  i gra Wszystkie te mobo są na mostkach C1 mają tylko inne nazwy i różnią się szczegółami (oprócz saty oczywiście)

No nie zawsze jest ultra 400 support - bo ja na rev 1.1 przy biosie z 22.05.2003 nie mam :( . Poza tym racja że jak ktoś ma MOBO OK - stabilne i jest zadowolony - to bez sensu jest zmieniać na kolejne rev. No chyba że będzie już np. nForce3 max super hiper ultra 800 support :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej miałem właśnie tę wersję - i też nic nie wyświetlało. Myślę że chodzi tu raczej o rev NB i SB - ja mam A3, a ultra 400 support pokazuje chyba tylko od rev C1 w górę 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wcześniej miałem właśnie tę wersję - i też nic nie wyświetlało. Myślę że chodzi tu raczej o rev NB i SB - ja mam A3, a ultra 400 support pokazuje chyba tylko od rev C1 w górę 8)

NO troche się mylisz :], bo ultra u mnie nei pokazuje w najnowszym biosie, a pisze ze powinno pokazywac. Mostek C1 :roll:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NO troche się mylisz :], bo ultra u mnie nei pokazuje w najnowszym biosie, a pisze ze powinno pokazywac. Mostek C1 :roll:

No i właśnie dlatego napisałem "chyba" - domniemywałem. Poza tym mam już ten sam bios co ty i mi też mi się nie wyświetla. :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i właśnie dlatego napisałem "chyba" - domniemywałem. Poza tym mam już ten sam bios co ty i mi też mi się nie wyświetla. :?

Coś chopaki od Epoxa d-u-p-y dali :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...