Pan_Borowik Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 Witam, przymierzam się do wymiany obecnie posiadanego zestawu (w sygnaturce) na coś nowego, zachowując jednak obecnie posiadane WC. Do tej pory zdecydowałem się na: i5-2500K (i7 za drogo, HT mnie potrzebne nie będzie) GTX460 Palit Sonic (koniecznie ta karta, fanbojem nie jestem, po prostu ma taki sam rozstaw otworów jak 8800GT, a priorytetem dla mnie jest brak ingerencji w WC - wydajnościowo na moje potrzeby wystarczy). Samsung 1TB F3 - jednego takiego już mam, drugi dołożę do RAID'a. Razem powyższe kosztowo ~1550-1600. Do tego będzie potrzeba: Mobo - myślałem nad Gigabyte P67A-UD3, bo cena znośna i chwalą w temacie o marcowych zestawach. Pytanie - co się stało z ASRock'iem, który polecany był wcześniej (zdaje się był tańszy)? RAM - tu bez specjalnych preferencji, pewnie 2x2 Goodram, bo tanio. Zasilator - nie mam kompletnie pojęcia - pierwszy wymóg - cisza. Ma być możliwie jak najcichszy, drugi wymóg to odpinane kable. Chciałbym z całością zakupów zmieścić się w kwocie 2,5 złociszy - za wszelkie sugestie będę wdzięczny, oprócz takich żeby wziąć inną grafę i rozmontować WC - tego robić nie mam zamiaru, bo układ działa już 5 lat prawie jak go złożyłem i niech działa sobie dalej :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 16 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2011 (edytowane) Z dostępnością P67 Pro3 ostatnio było marnie. AsRock pozwala na zamontowanie chłodzenia kompatybilnego z 775. Seasonic M12II lub drożej Seasonic X. Edytowane 16 Marca 2011 przez andrew777 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 (edytowane) Dzięki za info. Pytanie dodatkowe: Seasonic M12II wygląda ciekawie - do powyższego zestawu brać 620W czy 520W wystarczy? Edytowane 17 Marca 2011 przez boroveeK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 520W wystarczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...