Skocz do zawartości
mat_zab

CO WYBRAĆ ??????????

Rekomendowane odpowiedzi

Mam do wyboru dwie płyty główne jedna to ABIT KT7E na Chipset KT133E

a druga to EpoX 8KTA3+ na chipset KT133A. Niewiem która jest lepsza moge je mieć w tej samej cenie. Posiadam ECS K7S5A więc chyba dobrze robie że go wymieniam :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sugeruję EpoX 8KTA3+ . Kolega ma tego KT7E i szczerze mówiąc ... ja bym go nie wziął mimo ze osiągi ma na poziomie KT7A. Swoją dogą dziwna jest ta wersja E chipestu KT133. Tylko Abit ją produkuje i tak naprawdę nie wiadomo jakie są różnice...Darował bym ją sobie. KT133A to stabilna platforma na niewielkie pieniądze a wydajność jest wystarczająca do większoiści zastosowań. Nawet XPeki chodza na nich bardzo wydajnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

Ale ja za te płyty płace po 200zł a 400 niemam

to na allegro są: Shuttle ak31/2 na razie za 250(nie wiem ile minimalna)

Shuttle ak35gtr na razie za 235(3 dni do końca aukcji).

Więc przypuszczam że każdą z nich poniżej 300 może się udać kupić.A trochę bez sensu ładować się w stary sprzęt bez przyszłości.Do tych shuttli bez kłopotów władujesz potem xp, no i z podkręcaniem nieźle też.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cytat

O ile dobrze pamietam to KT133A nie ma obslugi DDR ( a moze sie myle  ) 

Jezeli ten ECS nie robi ci zadnych psikusow to po co masz go zmieniac???

Racja. Przeciez ty masz DDR-y, a te plytki sa na SDR. Ja mam 8kta3+ pro i jest zajeb%$^^. POLECAM. V-core do 2,25v!!! bEZ MODA. tYLKO ZWORKI.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej cenie to spróbuj dołożyć pare groszy tak z 70zł i kupić tego Shutla AK35 ma zmiane napięcia do 2,3V :). Jak mi tego na mojej płytce brakuje.

Ale taką też ci moge spokojnie radzić chodzi superstabilnie.

Komp działał przez 3 dni bez wyłączani CS, Divx, kodowanie filmów, MP3. Bezz najmniejszych problemów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W co ty sie pchasz?? KT133 to malo wydajny chipset w dodatku juz stary ,SiS 735 na jakim oparta jest twoja plyta jest lepszy wg. tom`s hardware guide od AMD760,KT266,ALiMaGik(133 nie obsluguje ddr-ow) , nie polecam zmiany na KT133 , chypa ze masz durona na fsb200 a jezeli juz tak chcesz zmieniac to na KT266A (epox,asus,abit)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...