mack Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Jak w temacie. Komputer strasznie muli, pokazuje 120mb miejsca wolnego na partycji c:/ mimo że dane na nim zajmują 18gb. załączam loga z hijack this i screena pokazującego problem. Niestety ( albo i stety ) problem dotyczy nie mojego komputera wiec będę musiał działać z opóźnieniem ( jak będę u właścicielki ). log.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extraplay Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 zastosuj oczyszczanie, dysku lub przenieś plik stronicowania na większą partycje Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 oczysczanie zwalnia tempy które zajmują kilkanaście mb. Plik stronnicowania nie moze mieć 60 gb no przepraszam bardzo. 256 lub 384 ram Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Widze, ze do sprawdzenia ile miejsca zajmuja dane zaznaczyles wszystko co widzisz na dysku C i dales wlasciwosci. A teraz czary - na dysku znajduja sie ukryte katalogi systemowe, jak kosz czy pliki odzyskiwania systemu. Stawiam piataka ze to one zajmuja pozostale 60GB ;) Rada: -wejdz na dysk C -kliknij menu Narzedzia -wybierz Opcje folderow -zakladka Widok -zaznacz: pokaz ukryte pliki -odznacz: ukryj pliki systemowe (zalecane) -sprawdz teraz ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mack Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Widze, ze do sprawdzenia ile miejsca zajmuja dane zaznaczyles wszystko co widzisz na dysku C i dales wlasciwosci. A teraz czary - na dysku znajduja sie ukryte katalogi systemowe, jak kosz czy pliki odzyskiwania systemu. Stawiam piataka ze to one zajmuja pozostale 60GB ;) Rada: -wejdz na dysk C -kliknij menu Narzedzia -wybierz Opcje folderow -zakladka Widok -zaznacz: pokaz ukryte pliki -odznacz: ukryj pliki systemowe (zalecane) -sprawdz teraz ;) aż tak początkujący to nie jestem. zaznaczyłem WSZYSTKIE PLIKI, łącznie z ukrytymi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alin06 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Jak w temacie. Komputer strasznie muli, pokazuje 120mb miejsca wolnego na partycji c:/ mimo że dane na nim zajmują 18gb. załączam loga z hijack this i screena pokazującego problem. Niestety ( albo i stety ) problem dotyczy nie mojego komputera wiec będę musiał działać z opóźnieniem ( jak będę u właścicielki ). loga sprawdz sobie tu HijackThis Logfileauswertung Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 A ile zajmuje sam folder "System Volume Information"? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 aż tak początkujący to nie jestem. zaznaczyłem WSZYSTKIE PLIKI, łącznie z ukrytymi. Nie chcę wyjść na idiotę ale też stawiam piątaka, że jednak nie zaznaczyłeś wszystkich plików, owszem z ukrytymi ale bez systemowych, których nawet nie widać bo zaznaczeniu "pokaż ukryte". Trawienny mnie uprzedził, folder "System Volume Information" potrafi osiągać horrendalne wielkości i tu pewnie pies pogrzebany. Usuń wszystkie punkty przywracanie systemu prócz ostatniego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Nawet jak dasz "Pokaż ukryte", to zliczanie nie obejmie System Volume Information, bo nie masz do niego dostępu. Usuń stare punkty przywracania przy pomocy CCleaner. Użyj też AlternateStreamView i usuń ukryte łańcuchy - tych należących do antywirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia1992 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 system volume information ma rozmiar 0 bajtów ( pewnie dlatego ze nie mam uprawnień do oglądania go ) przyrwacanie systemu od samego początku jest wyłączone.( jest tylko 5 punktów z dnia instalacji windowsa ) nie da się usunąć punktów przywracania systemu ( error 1722 - serwer RPC niedostępny ) nie ma zakładki zabezpieczenia we właściwościach, nie mogę się zalogować na konto "ADMINISTRATOR" bo jest to xp home tryb awaryjny nie uruchamia się ( resetuje się zaraz po próbie uruchomienia) jakieś pomysły? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Ponowna instalacja systemu, potem Service Pack 3 (jeśli go nie ma), potem sterowniki płyty główne, potem reszta sterowników - najlepiej najnowsze wersje ze strony producenta sprzętu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
madzia1992 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 no pięknie. xD dzięki. trudno, będzie trzeba robić format. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...