Skocz do zawartości
EnDurion

Restarty komputera po podkręcniu GPU

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dzisiaj chciałem zwiększyć napięcie karty graficznej, znalazłem program Ati Tray Tools, w którym zwiększyłem V0.95 do V1.200 (jakoś tak to było). Po wybraniu V1.200 ekran zrobił się zielony i po 4 sekundach reset komputera. Pomyślałem, że ustawiłem za duże napięcie i zasilacz pewnie nie daje rady i chciałbym zmienić znów na v0.95 (default) ale nie mogę, ponieważ zanim system wczyta wszystko, abym mógł cokolwiek zrobić i włączyć Ati Tray Tools to komputer znów się restartuje. W jaki inny sposób mam się dostać do tego programu i przywrócić ustawienia?

Karta ASUS EAH5770

CPU Phenom 4x 3,2GHz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie to jest tak, że nie mogę uruchomić programu bo po uruchomieniu systemu pokazuje błąd ,,Can not connect to low level driver. Please reinstall ATI Tray Tools under administrations rights with UAC disabled."

Ale zrobię jeszcze tak, że odinstaluję w awaryjnym i uruchomię normalnie.

Nic z tego. Napięcie nie ma tutaj jednak znaczenia tylko taktowanie ustawione max... Ati Catalyst w awaryjnym nie chce się uruchomić. Znacie jakiś program do zmiany taktowania GPU działający w trybie awaryjnym? Catalyst nie można odinstalować w trybie awaryjnym bo w nim nie działa instalator Windows więc dodaj/usuń programy odpada (Win7). Ustawienia taktowania są osobne dla 2 systemów jakie posiadam (Seven i XP) więc na jednym mogę mieć inne ustawienia, na drugim inne i nie kolidują ze sobą

Ok udało się. Zmieniłem nazwę folderu sterowników w trybie awaryjnym bo to one kolidowały najwyraźniej z Ati tray tools. Niedziałające nie mogły stwarzać problemu :lol2: wtedy mogłem przeinstalować wszystko normalnie w Win7 i wszystko działa jak należy.

Edytowane przez EnDurion

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi