EnDurion Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Witam. Dzisiaj chciałem zwiększyć napięcie karty graficznej, znalazłem program Ati Tray Tools, w którym zwiększyłem V0.95 do V1.200 (jakoś tak to było). Po wybraniu V1.200 ekran zrobił się zielony i po 4 sekundach reset komputera. Pomyślałem, że ustawiłem za duże napięcie i zasilacz pewnie nie daje rady i chciałbym zmienić znów na v0.95 (default) ale nie mogę, ponieważ zanim system wczyta wszystko, abym mógł cokolwiek zrobić i włączyć Ati Tray Tools to komputer znów się restartuje. W jaki inny sposób mam się dostać do tego programu i przywrócić ustawienia? Karta ASUS EAH5770 CPU Phenom 4x 3,2GHz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 Tryb awaryjny? W awaryjnym zmień ustawienia programu. Jak się nie da to odinstaluj w awaryjnym program i/lub sterowniki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnDurion Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2011 (edytowane) Właśnie to jest tak, że nie mogę uruchomić programu bo po uruchomieniu systemu pokazuje błąd ,,Can not connect to low level driver. Please reinstall ATI Tray Tools under administrations rights with UAC disabled." Ale zrobię jeszcze tak, że odinstaluję w awaryjnym i uruchomię normalnie. Nic z tego. Napięcie nie ma tutaj jednak znaczenia tylko taktowanie ustawione max... Ati Catalyst w awaryjnym nie chce się uruchomić. Znacie jakiś program do zmiany taktowania GPU działający w trybie awaryjnym? Catalyst nie można odinstalować w trybie awaryjnym bo w nim nie działa instalator Windows więc dodaj/usuń programy odpada (Win7). Ustawienia taktowania są osobne dla 2 systemów jakie posiadam (Seven i XP) więc na jednym mogę mieć inne ustawienia, na drugim inne i nie kolidują ze sobą Ok udało się. Zmieniłem nazwę folderu sterowników w trybie awaryjnym bo to one kolidowały najwyraźniej z Ati tray tools. Niedziałające nie mogły stwarzać problemu :lol2: wtedy mogłem przeinstalować wszystko normalnie w Win7 i wszystko działa jak należy. Edytowane 23 Marca 2011 przez EnDurion Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...