tw_psycho Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Witam, Nie mogę sobie z tym poradzić... Sciągnąłem sterownik http://support.amd.com/us/Pages/dynamicDetails.aspx?ListID=c5cd2c08-1432-4756-aafa-4d9dc646342f&ItemID=173&lang=us, zainstalowalem, w menadzerze urządzen procesor korzysta ze sterownika amdk8.sys, mam service pack 3, w biose nie ma opcji (więc pewnie domyslnie jest włączona), a c&q, zwane z jakichs przyczyn w turionach PowerNow, nie dziala. Komputer to laptop 6715s - zakładam, ze problem jest bliższy temu działowi niż działowi 'laptopy'. Procesor to Turion64. Dotychczas korzystałem z Crystal CPUID, ale wygląda na to, ze on jest przyczyną bluescreenów i restartów... Co mogę zrobić, żeby PowerNow! dzialalo? Pozdrawiam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Pobaw się różnymi schematami zasilania, jeśli tego nie robiłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam, Dotychczas korzystałem z Crystal CPUID, ale wygląda na to, ze on jest przyczyną bluescreenów i restartów... Crystal CPUID robi to samo, co CnQ - jeżeli podejrzewasz, że jest przyczyną bsodów, to znaczy, że jest źle poustawiane, gdzieś jest za małe napięcie, za krótki czas zwłoki... Ten turion jest dwurdzeniowy? Jeżeli tak, pobaw się opcjami wait time i dual wait time - nie pamiętam która była od czego, ale zwiększenie któregoś czasu rozwiąże przypuszczalnie rozwiąże Twój problem. Też kiedyś przez to przechodziłem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Jeszcze potestuję czy rzeczywiscie po wyłączeniu crystalcpuid przestało mi sie zawieszac... Jesli tak, to bede kombinował, chociaz moim zdaniem wszystko bylo ustawione dobrze. A co do cnq, to zmiana schematu zasilania pomogla, dzieki! ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tw_psycho Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No więc tak... Cnq działa po ustawieniu schematów zasilania na 'minimal power manemagent' oraz 'max batery'. Ale działa do uruchomienia dowolnego filmu. Po tym przestaje i zeby znowu zaczal dzialac musze włączyc okno ze schematami zasilania... A zawieszanie tez ma zwiazek z tymi nieszczęsnymi filmami. Po restarcie, do włączenia pierwszego filmu wszystko chodzi cacy. Po odpaleniu - jest tez ok, ale podczas pobierania plików (przez cokolwiek: ftp, skype, dc, usb) jest freeze/bluescreen/czarny ekran. Z crystalcpuid były na ogół freeze, czasem bluescreeny (najczesciej jak kopiowalem z dysku usb), a teraz chyba zawsze czarny ekran. Im dłuzej chodzi bez restartu oraz im wiekszy plik, tym wieksze prawdopodobienstwo, ze sie zawiesi. Oczywiscie, po restarcie mogę sciągnąc dowolną ilosc danych. Zmienialem sterowniki karty graficznej, reinstalowalem kodeki (ffdshow). Juz nie pamietam, ale playera chyba tez zmienialem (akutalnie bestplayer). Jeszcze pozostaje mi twardo wyłączyć cnq (jeszcze sie na to nie zdobyłem, bo irytuje mnie ten wiatrak...) i zobaczyć jak będzie. Ale może macie jakies pomysły? Procesor to oczywiscie Turion64x2, karta radeon x1200, windows xp... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Może aktualizacja BIOS'u? To nie gryzie a kolejnych wersji nie wydają z nudów... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...