SilaHD Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 (edytowane) Witam, pytanie totalnego laika. Mam w kompie zainstalowane pamięci DDR3 w dualu 2 x 2GB G.Skill takie. Chciałbym dokupić kolejne 2 x 2GB.Tylko ciężko znaleźć w Polsce takie same w normalnej cenie. Czy mogą to być kości z innej firmy? Czy jakieś parametry muszą być identyczne, żeby wszystko działało jak należy? Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez SilaHD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Jeśli kupisz 1333MHz CL9, to powinny razem ruszyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Pamięci różnych firm lubią się "gryźć ze sobą", a już na pewno jednostronne z dwustronnymi. Jeśli jednak będziesz chciał kupić inne to nowe muszą mieć CL nie gorsze jak 9-9-9-24 Co do taktowania, to w nowych może być wyższe ale nie niższe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SilaHD Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2011 ok, dzięki za info :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tommiyacht Opublikowano 1 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 przepraszam ze podłącze się pod temat ale co nieco mam podobny problem. mam taki ram: 2x1GB Corsair Dominator 533@564 Mhz podkrecony ze tak powiem na tyle ile pozwalają dokladnie te ramy. powiedzcie mi teraz tak - chcąc miec dalej tak samo podkręcony ram najlepiej kupic dokladnie taki jak mam (zakładając teoretycznie że kręci sie tak samo). Problem w tym ze w obiegu juz nie ma tego ramu, conajwyzej uzywki na portalu wiadomo jakim. i teraz tak - czy moge kupić ram o takich samych parametrach innej firmy, zapodac do kompa i nie bedzie problemów z kreceniem ? czy poprostu patrzec jakije firmy są same kości bo firm spod ktorych wychodzi spzredaz jest bądź wiele natomiast same pamieci produkuje dwie, albo kilka conajwyzej firm, i kupowac wtedy obojetnie co byleby firma która wypuscila kości była taka sama ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...