Skocz do zawartości
acd

Yet another :)) Pytanie o zasialacze DEER

Rekomendowane odpowiedzi

MOdel który posiadałem czyli DRA-400ATX utrzymywał Athlona XP 1.7+@2.362GHz na 1.75V, 2*256DDR, CD-RW, Bracuda, Live5.1,sieciówka i było spox.

Ale jeśli masz go kupić to ihmo lepiej dozbierać i kupić Chieftecha 360W albo chociaż Fortrona 300W (chyba tylko na allegro jest).

Jak będziesz kupował na allegro to model z Aktywnym PFC, ale nie takim co włącza wiatrak w przy pewnym obciążeniu tylko taki który reguluje obroty, ten drugi jest sporo cichszy. Poproś dodatkowo kolesia żeby ci podregulował napięcie +5V tak do poziomu około +5.1-+5.05 V i skrócił kabel między zasilaczem a mobo do minimum oczywiście tyle żeby ci do płyty wystarczyło. Tu jest przy dużym obciążeniu naprawde spory spadek nawet do 0.15V.

Do tego jeszcze powsadzasz w złącze ATX wtyczki zasilacza kawałki np. opakowania po margarynie, tego plastikowego (zresztą to nie moj patent), i będzie git.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Deer czasami L&C to straszny badziew.

Miałem takiej firmy zasilacz, spalił się a z nim dyski i grafika. :twisted:

Zasilacz musiałem kupić, reszta sprzętu była na "gwarancji" :wink: po znajomosci dostałem ekstra sprzęt - z czego jestem bardzo zadowolony. :D Ale 3 tygodnie bez PC. :(

W zasilaczach Deer, ze względu w ramach oszczedności producent wpadł na pomysł usunięcia paru "zbytecznych" części.

Wynik, np. 3,3V, - 3,22 - 3,15 do tego bardzo się grzał.

Dlatego dokładnie to 350,

Lepiej bierz Chiefteca 360W około 200 pln, albo Fortrona z Allegro (Haszyd) bardzo dobre zasilacze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Miałem Deera 350W i napiecia trzymał znośnie ale był bardzo głośny szum zasilacza był naprawdę uciążliwy :(

Ale niestety nie wytrzymał obniżenia predkości wiatraczka - producent baaaardzo poskapił na radiatory :? raczej nie polecam, bo mój sie spalił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...