acd Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Jak oceniacie takie zasialcze .Chodzi mi glownie o model 350W ?Prosze o konkretne odpowiedzi Pozdr. acd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elektron Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Niestety ja mam przejściowo ten zasilacz dopóki nie kupie sobie czegoś normalnego, Deer jest nie zadobry, napięcia trzyma dość słabo i jest kiepsko wykonany, lepiej poczekaj i kup coś lepszego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kalwas Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 MOdel który posiadałem czyli DRA-400ATX utrzymywał Athlona XP 1.7+@2.362GHz na 1.75V, 2*256DDR, CD-RW, Bracuda, Live5.1,sieciówka i było spox. Ale jeśli masz go kupić to ihmo lepiej dozbierać i kupić Chieftecha 360W albo chociaż Fortrona 300W (chyba tylko na allegro jest). Jak będziesz kupował na allegro to model z Aktywnym PFC, ale nie takim co włącza wiatrak w przy pewnym obciążeniu tylko taki który reguluje obroty, ten drugi jest sporo cichszy. Poproś dodatkowo kolesia żeby ci podregulował napięcie +5V tak do poziomu około +5.1-+5.05 V i skrócił kabel między zasilaczem a mobo do minimum oczywiście tyle żeby ci do płyty wystarczyło. Tu jest przy dużym obciążeniu naprawde spory spadek nawet do 0.15V. Do tego jeszcze powsadzasz w złącze ATX wtyczki zasilacza kawałki np. opakowania po margarynie, tego plastikowego (zresztą to nie moj patent), i będzie git. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Deer czasami L&C to straszny badziew. Miałem takiej firmy zasilacz, spalił się a z nim dyski i grafika. :twisted: Zasilacz musiałem kupić, reszta sprzętu była na "gwarancji" :wink: po znajomosci dostałem ekstra sprzęt - z czego jestem bardzo zadowolony. :D Ale 3 tygodnie bez PC. :( W zasilaczach Deer, ze względu w ramach oszczedności producent wpadł na pomysł usunięcia paru "zbytecznych" części. Wynik, np. 3,3V, - 3,22 - 3,15 do tego bardzo się grzał. Dlatego dokładnie to 350, Lepiej bierz Chiefteca 360W około 200 pln, albo Fortrona z Allegro (Haszyd) bardzo dobre zasilacze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Protek Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 elo!możecie podać adres jakiejś stronki gdzie będe mógł poczytać o zasiłkach, albo jakiś sklep gdzie będe mógł przejrzeć ceny i kupić? z góry dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Vip_ Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Deer 400W jest OK i bardzo fajnie trzyma napiecia.Jednak 350W nie polecam u mnie sie zjarala po ok 5min. pracy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ayem Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 o zasilakch to tutaj na forum znajdziesz duuuuzo, co do sklepow to w sumie nie wiem ale na allegro znajdziesz sporo zasilaczy (takze nowych) nop tak jak w wypowiedzi powyzej u Haszyda - mozana mu ufac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karuz Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Kup fortona na allegro poleca Ci od Guzdy cena 50 zł...zasilacz jest zajebisty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 www.chieftec.pl mam 360 wat z jednym wentylem i w porównaniu do deer'a wymiata, napięcia trzyma super, jest cichy gorąco polecam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Miałem Deera 350W i napiecia trzymał znośnie ale był bardzo głośny szum zasilacza był naprawdę uciążliwy :( Ale niestety nie wytrzymał obniżenia predkości wiatraczka - producent baaaardzo poskapił na radiatory :? raczej nie polecam, bo mój sie spalił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 12 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2003 www.chieftec.pl mam 360 wat z jednym wentylem i w porównaniu do deer'a wymiata, napięcia trzyma super, jest cichy gorąco polecam tak ze polecam.Naprawde cichy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...