Skocz do zawartości
hggh

laptop ok. 5000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam potrzebuję pomocy w wyborze laptopa głównie do zabawy. w zamyśle mam na razie następujące typy:

Asus G73JH i7-740QM 8G 1TB BluRay HD5870 Win 7 Ult (1550269269) - Aukcje internetowe Allegro

Alienware M17x i5-520 8GB 640GB ATI 5870 (1545422475) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałem także kupić MSI GX740 z core i7 lub i5 ale nigdzie nie mogę znaleźć:(

Może zdecydować się na coś z grafiką GTX460?

Laptopa będę kupował w czerwcu, może warto poczekać na radeony 6xxx?

Będę wdzięczny za każdą uwagę. Dzięki.

Edytowane przez hggh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam potrzebuję pomocy w wyborze laptopa głównie do zabawy. w zamyśle mam na razie następujące typy:

Asus G73JH i7-740QM 8G 1TB BluRay HD5870 Win 7 Ult (1550269269) - Aukcje internetowe Allegro

Alienware M17x i5-520 8GB 640GB ATI 5870 (1545422475) - Aukcje internetowe Allegro

Chciałem także kupić MSI GX740 z core i7 lub i5 ale nigdzie nie mogę znaleźć:(

Może zdecydować się na coś z grafiką GTX460?

Laptopa będę kupował w czerwcu, może warto poczekać na radeony 6xxx?

Będę wdzięczny za każdą uwagę. Dzięki.

Z tych dwóch wybrałbym g73, z uwagi na zdecydowanie lepszy procesor. Jednak musisz zdać sobie sprawę z tego, że matryca fullhd zabija tą kartę w nowszych grach (mam na myśli bardzo dobrą płynność).

gtx460m jest wyraźnie słabsza od 5870m.

Prawda jest taka, że w chwili obecnej i sądzę, że do III kw. br nie będzie na naszym rynku karty o lepszym stosunku wydajność/cena niż 5870m.

Edytowane przez aldam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi