Skocz do zawartości
james000000

Tania płyta AM3+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Zakupiłem obecnie phenoma x2 modującego sie na x3.

W chwili obecnej poszukuje płyty pod owy procesor. Przypadkowo natknąłem się m.in na listę płyt MSI które obsługują już przyszłe procesory pod AM3+ ( http://event.msi.com/mb/am3+/ ).

Moją uwagę zwróciła płyta 760GM-E51 ( MSI Polska – Komputery AIO, notebooki, netbooki, płyty główne, karty graficzne i więcej )

Procesor będę chciał podkręcić oraz tak jak wcześniej pisałem odblokować. Czy płyta się nadaje do takich zastosowań. Czy obsłuży ona procesory o dużej mocy - na stronie pisze że obsługuje nawet Phenoma x4 o mocy 140W ale kompatybilność to być może jedno a wytrzymałość podzespołów to drugie. Zauważyłem również że jej przepustowość HT jest zdaje się niższa niż w topowych płytach - czy będzie to wpływało na wydajność/podkręcalność.

W opisie płyta obsługuje funkcję Core Unlocker (ACC)

Chciałem usłyszeć waszą opinię (nie mogę znaleźć żadnych testów), bowiem płyta jest naprawdę tania (około 190zł) a wydaje się na pierwszy rzut oka mimo że jestem świadomy że to nie high-end to dość dobra.

Edytowane przez james000000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi