pho Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 (edytowane) Czesc, Mam do napisania grę w statki w Delphi wszystko było by ładnie pięknie gdyby nie: Tutaj zamieściłem kod: Wklejka #530911 | Wklej.org Jestem prawie pewien ze w jakieś pętli przepełniłem stos tylko w której ... Będę wdzięczny za każdą podpowiedz i poprawkę :P Edytowane 17 Maja 2011 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 1. Masz przecież opcje debugowania krok po kroku. 2. Zapewne jest to pętla repeat-until, więc wystarczy zakomentować wszystkie i odkomentować po jednej - lub odwrotnie, czyli po jednej komentować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pho Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 (edytowane) Można zamknąć, postanowiłem od nowa napisać statki bez zastanawiania się co tutaj spartoliłem. Teraz postaram się je napisać w bardziej logiczny i elegancki sposób :> Edit: może się to przyda potomnym nowy działający w 100% kod statków w delphi: http://wklej.org/hash/12c958cf6d1/ Edytowane 18 Maja 2011 przez pho Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...