grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Witam a wiec tak podkręciłem procka w wczoraj 2x athlon 3600 z 1.9ghz na 2ghz było wszystko git. Nic się nie rypało porobiłem na kompie coś i wyłączyłem go przychodzę dziś i chciałem włonczyc kompa włączam a tu zaraz na starcie czarny ekran Dzis juz sprawdzałem na innym monitorze i nic włożyłem inna grafe tez nic ramy włożyłem inne tez nic dalej czarny ekran. Podłączałem wszystko na nowo na Procku dąłem nowa pastę. Mój sprzęt to Athlon 2x 3600 1.5gb ramu Grafa nVidia 7600 GS zasilacz 400w forton płyta główna gigabyte GA-M51GM-S2G Dysk 160 Gb Proszę o pomoc nie wiem co to może być po w wczoraj działał git. A i dodam ze reset biosu nic nie dał. Dodam jeszcze ze maiłem 3 dni temu ten problem wyciagłem baterie na 1 dzien i włozyłem i zadziałało ale odłonczyłem DVD i spowrotem czarny ekran... Prosze o bomoc :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 "Za tematy typu 'Jak podkręcić', 'Jak odblokować mnożnik', 'Do ilu podkręce' itp. będzie KARA." Z czytaniem tez nie lada problemy ;/ Przenosze do podstawowych Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 1.Zasilanie do cpu - wtyczka 4pin ATX12V podłączona? 2.Nie pokiereszowałeś podstawki baterii? 3.Sprawdź na jednej kości pamięci. Najpierw na jednej, na drugiej. W pierwszym, drugim, trzecim i czwartym slocie pamięci. Masz 2 kości czy więcej? 4.Zainstaluj i zacznij używać Opery, Firefoxa lub Chrome (przeglądarki z opcją sprawdzania pisowni). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Podpiente wszystko... Z ramami tez probowałem i nic... Podstawka bateri ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Odłącz wszystko co zbędne (diody na frontpanelu, przycisk reset, taśmy do HDD, FDD, napędów optycznych). Wyjmij GF7600gs i sprawdź na zintegrowanej grafie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Nic nie dało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wentylator na cpu się obraca? Ile masz kości pamięci? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Krenci sie mam 2 kosci ramu i probowałem tak jak mowiłes po jednej w kazdym sloceie i nic ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Wynika z tego, że uwaliłeś płytę. Jak masz możliwość, to sprawdź na innym zasilaczu. Warto też sprawdzić na "pająka" tj. poza obudową. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Zaraz dam znac wyrombie ją z obudowy i sprawdze na zasilaczu innym sprawdzałem MAm wszystko wyciagniete z obudowy i nic... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Czyli pozostaje płyta i procesor. Stawiam 99% na uszkodzoną płytę i 1% na cpu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grysik123 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Jak pujde do komputerowego to sprawdza mi to ? Czy raczej nie ? :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micky92 Opublikowano 17 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2011 Ja także uważam że to płyta, miałem taką samą sytuację kiedyś. Moja płyta ma chyba walnięte sloty pamięci 1 i 2, bo jak miałem tam wpięte ramy to zawsze po odpięciu czegoś od komputera czy podpięciu miałem czarny ekran i musiałem różnych kombinacji używać żeby go postawić z powrotem. A od kiedy ramy wsadziłem do slotów 3 i 4, problem zniknął. Tak więc prawdopodobnie padła Ci płyta główna. Jeszcze moja taka sugestia, może pomoże to co ja robiłem w tej sytuacji: jak nie chciał startować, to najpierw odpinałem ramy tylko i go uruchamiałem. Później wpinałem po jednej kości, po każdej uruchomienie systemu, do momentu, aż startował na obu kościach. Potrafił się buntować tak przez jakieś 10-15 minut ciągłego zmieniania ustawień pamięci, ale w końcu dawał za wygraną. Jeżeli to nie pomoże, to dygaj do komputerowego, jeżeli będą mieli akurat takie podzespoły które będą pasować pod Twoją płytę, to powinni Ci sprawdzić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...