Skocz do zawartości
Gość Hrabialolo

Jaką kartę TV kupić

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Hrabialolo

Witam

Mam pytanie do użytkowników którzy znają się na kartach TV co mogą polecić

Od 2013 roku sygnał TV ma myć cyfrowy i dlatego karta którą zamierzam kupić musi być wyposażona w dvb-t mpg4W tej chwili posiadam Leadtek WinFast TV2000XP Expert z której jestem bardzo zadowolony, jakość obrazu jak i dźwięku jest bardzo dobra i nie chciał bym pogorszyć,

A i jeszcze jedno kasa to 200 - 300 zł

Czekam na Wasze propozycje

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam pytanie do użytkowników którzy znają się na kartach TV co mogą polecić

Od 2013 roku sygnał TV ma myć cyfrowy i dlatego karta którą zamierzam kupić musi być wyposażona w dvb-t mpg4W tej chwili posiadam Leadtek WinFast TV2000XP Expert z której jestem bardzo zadowolony, jakość obrazu jak i dźwięku jest bardzo dobra i nie chciał bym pogorszyć,

A i jeszcze jedno kasa to 200 - 300 zł

Czekam na Wasze propozycje

Pozdrawiam

Polecam karty Compro, mam E650 (hybrydowa) jak i cyfrowo tak i analogowo sprawuje się świetnie wraz z nagrywaniem obrazu, timeshiftingiem i te pe

Dla leniwych link: Compro Technology Global_Home

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podłączę się pod pytanie bo mam ten sam problem, a tuner podany wyżej według specyfikacji nie obsługuje MPEG-4.

W zestawach polecane jest to:

AverMedia AVerTV Duo Hybrid [61A188HBF0AA] - 299zł : Esc.pl

Pytanie tylko jak się sprawuje i czy nie ma przypadkiem w tej cenie czegoś lepszego, lub tańszego z tymi samymi możliwościami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja jakiś czas temu zmieniłem swojego TV2000 XP Experta na używanego hybrydowego DTV2000 H. Karta (wraz z wyposażeniem) kosztowała tylko 60zł, a obraz analogowy lepszy nawet niż na poprzednim XP Expert oraz jest z nim mniej problemów. Natomiast obraz cyfrowy łapie nawet z dość odległych nadajników. Czekam teraz tylko aż postawią nadajniki DVB-T bliżej, bo obecnie odbiór jest uzależniony od pogody. Ale obecne nadajniki łapię z odległości blisko 70km, a anteny nie mam ustawionej bezpośrednio na nie bo wtedy miałbym problem z odbiorem TV analogowej ;)

Edytowane przez kamail86

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Hrabialolo

Mamy jeszcze 2 lata telewizji analogowej może po tym czasie producenci wypuszczą jakieś ciekawsze karty telewizyjne żeby było z czego wybrać, jak na razie to wybór jest marny.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi