igl Opublikowano 27 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2011 Posiadam 2 w/w SSD które pracowały w raid po czym posypała się macierz. Dyski się uszkodziły - mianowicie jeden przy próbie formatowania wywala błąd CRC a drugi nie pozwala się sformatować i przy próbie wejścia na partycję zwiecha... Jest jakiś sposób aby to naprawić? Ktoś może wie jak wgrać firmewire do tego dysku? Z góry dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 6 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2011 To jest Solid czy Solid 2? Bo do tego pierwszego to nie wiem czy w ogóle ktokolwiek kiedykolwiek takowe wypuścił. Przede wszystkim sprawdź na stronie producenta ;) Jeśli to Solid 2 to można wgrać FW od SuperTalent (pasuje do wszystkich dysków na tym kontrolerze), które przy okazji zmniejsza stuttering tych dysków. Jak kiedyś miałem GSkille to wgrywałem właśnie do nich to FW. Mam je nawet gdzieś w archiwach wraz z instrukcją jakby co. W ogóle dziwne żeby dwa dyski na raz padły. BTW temat o SSD jest przyklejony, nie potrzebnie tworzysz kolejny... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...