wkexe Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Witam, obecnie zmieniam kartę na nową i mam mały dylemat. Jakiś czas temu chciałem dostać 6950@6970 lecz niestety obecnie sklepy już nie mają tych kart. Chyba że ktoś ma namiar na taki sklep :) to jestem w stanie to kupić. Obecnie na ringu pozostały dwie karty: Radeon 6870 i GF560ti. I teraz: Radeon 6870 od Asusa dokładnie ten: ASUS ATI Radeon HD6870 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI/DP PCI-E - ElektronicznySwiat.pl - sklep online kosztuje 681 zł. Zamierzam go ocnąć w okolicę 1Ghz, może 1,05Ghz jak się uda :P, jest to konstrukcja z lepszym chłodzeniem, lepszym zasilaniem itd.itp. oczywiście bez szaleństw. Zaś za niewiele więcej mam takie coś: PALIT GeForce GTX 560Ti 1024MB DDR5/256bit DVI/HDMI PCI-E - ElektronicznySwiat.pl - sklep online koszt 731 zł, ale za to jest goły i wesoły :), nie wiem jak z OC takiego czegoś, czy ktoś może ma jakieś arty bądź dane jak się to kręci, jak kultura pracy? I teraz jak według was? Warto dołożyć i kupić 560ti gołego i wesołego czy mieć troszkę wolniejszego 6870 ale bardziej na wypasie :P pod względem chłodzenia i zasilania? Dodam, że granicą jest dla nie 750zł w przypadku 560ti i 700 w przypadku 6870. Proszę nie zwracać uwagi na resztę komponentów (no chyba, że zasiłka za słaba), bo się one zmienią pod koniec wakacji na coś szybszego. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Do Palita ciężko będzie dobrać alternatywne chłodzenie w razie czego. Palit od zawsze utrudniał wymianę chłodzenia stosując plomby na śrubkach chłodzenia. Teraz poszedł o krok dalej i umieścił gpu bardzo blisko śledzia. Tańsze, popularne systemy chłodzenia nie pasują na karty Palita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkexe Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 No ja bym nie planował żadnej zmiany chłodzenia tylko oc obydwu kart :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...