F4lkon Opublikowano 12 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lipca 2011 Witam, Zakupiłem właśnie to tanie w użytkowaniu urządzenie wielofunkcyjne i zastanawia mnie jakie tusze polecacie? W internecie jest wiele opinii, które i tak "kręcą się" niedaleko jednego wniosku, mianowicie aby już nie zmieniać firmy produkującej zamienniki gdyż może to spowodować zapchanie się dysz :(. Użytkownicy polecają głównie (zamienniki) firmę Dulin i ActivJet, ja znalazłem jeszcze jednego (taniego) producenta : PRYZMAT - Klik :) . Jeżeli mogę liczyć na Waszą podpowiedź to z góry dziękuję :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airborne82 Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Jako posiadacz Brothera ( tylko niższej serii DCP j125 ) też miałem podobny dylemat z wyborem zamienników . Bo kilku artykułach i PM z właścicielami podobnej drukarki wybrałem DULIN i też ci je polece , tusze te mają w sobie rozpuszczalniki więc tak nie zasychają jak inne , do tego mają bardzo dobrą wydajność i pojemność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Huberek Opublikowano 20 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2011 Active Jet - dlaczego? Pomijam bezstresową jakość wydruku, ale przede wszystkim jeśli producent sprzętu odrzuci Ci naprawę gwarancyjną urządzenia, to AJ przejmuje na siebie odpowiedzialność i płacą za naprawę. Dziwne, ale to działa, jestem naocznym świadkiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
multikom Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 (edytowane) Pryzmat sobie daruj - przereklamowany mocno producent a do tego drogi. AJ jak najbardziej godny polecenia. My też polecamy TB Print. QrVicH: każdy szanowany się producent powinien postępować tak jak wspomniałeś w swoim poście. np. my jako producent marki ekoPRINT (tonery) też taką odpowiedzialność bierzemy na siebie. Niestety znamy polskie realia i masa nawet tych znanych producentów wymiguje się od tego :rolleyes: jakbyś się na coś zdecydował to daj znać na priv a coś załatwimy w db cenie :wink: Edytowane 9 Stycznia 2012 przez multikom Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardcano Opublikowano 25 Maja 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2012 a ja Wam powiem jako uzytkownik 357c - stosowalem wylacznie oryginalne orinki - raz u mojego kupujacego nie bylo ich na magazynie wiec wzialem na probe najtansze za 2zl sztuka i.... jakosc identyko - mysle ze spokojnie z 40 kartridzy poszlo a drukarka zostala uszkodzona... ale od upadku ;) moim zdaniem nie ma co kombinowac z markami ale robcie jak uwazacie :) marki maja sluzyc temu ze uzytkownik poczuje sie lepiej jak wyda zamiast 2zl - 5zl na kartridz - a jak mu drukarka padnie to i tak pomysli - ale to nie moja wina przeciez super zamienniki stosowalem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...