Skocz do zawartości
Gość

Temperatura procka z WC + problem z zasilaczem Chiefteca!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!!

Mam w zasadzie dwa problemy!

załozylem chłodzenie wodne (orbital+ duża miedziana chłodniczka+ pompka 1000l.) wszystko ładnie włożyłem do nowiutkiej obudowy chieftec DA-01, i teraz mam mały problem!! Używam plyty MSI 845E Max2-BLR i PIV 2400!! Niepokoi mnie troche temperatura procesora, bo jest w idle 48, a w burnie 53-54!!! Wiem że jest troszke gorąco, ale porównywalne temperatury miałem chłodząc procesor zalmanem 7xxx!!

I drugi problem z nowiutkim zasilaczem Chiftec 360W!! Procesor na początku miał Vcore 1,49-1,46!! Jak go podkręciłem na 2700 mhz to temperatury byly troszkę większe, ale Vcore bardzo malało!! Dochodziło nawet do tego, że spadało do 1,4, po czym komputer się resetował~!! Powróciłem więc do taktoqwania 2400, ale napięcie nie podniosło się!! Teraz jeśli w biosie ustawię Vcore na 1,6V to osiągam niestabilne 1,52V, które według mnie ciągle spada!!! Bardziej stabilne zasilania miał już mój stary noname'owy 300W zasilacz, a jak chyba pożyczę od kumpla 300W Fortronn'a, bo ten Chieftec mnie już denerwuje!!!

Co myślicie o temperaturach i napięciu Vcore????

Dzięki za pomoc!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temp sa za wysokie (pamietaj o niedokladnych wskazan temp. przez mobo- glownie temp. podawane sa zanizone). Zaloz blok raz jeszcze, sprawdz czy nigdzie ci sie nie pozaginaly rurki itd.

PSU- IMHO jakis wadliwy. Sprawdz inny- normalnie to te 360W Chiefteca spokojnie poradzilyby sobie z takim zestawem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi