devil162 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 mam takie pytanko , chce zainstalować sobie Windowsa 7 , ale nie wiem jaką wersje, czy 32 bit czy 64 bit na co mam patrzeć decydując się na którąś z tych wersji ?? dodam że mam zamiar dokupić 2 gb ramu , takie samego jak juz mam w kompie ale to za jakiś miesiąc dwa slyszalem ze trzeba patrzeć na rodzaj procesora i ilosc ramu tutaj screen mojego sprzętu z takim kompem jaką wersje instalować ? 32 czy 64 bity ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 X64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Waza47 wypadałoby wytłumaczyć autorowi co i jak skoro nie orientuje się w temacie. Pomoc to jedno ale przy okazji mógłby się czegoś nauczyć. Masz procesor 64 bitowy więc warto sięgnąć po taką wersję systemu. 2GB to trochę mało jak na x64 ale jak sam napisałeś niedługo rozszerzasz jej ilość. Warto w szczególności, że posiadając wkrótce 4GB ram na systemie 32-bitowym używałbyś jedynie ~3.25GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
łopian Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 Fakt zbyt ubogo napisałem, sory. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 (edytowane) To teraz żeś się rozpisał.. Jeśli nie planujesz dukupić ramu to instaluj wersję 32 bitową ponieważ wersja 64 bitowa zużywa więcej ramu, a 2 gb to dla niej za mało. Lepiej byłoby gdybyś dokupił kolejne 2gb ramu i zainstalował wersję 64bitową ponieważ coraz więcej programów jest tworzone pod x64 Edytowane 19 Lipca 2011 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rikki Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2011 :| dodam że mam zamiar dokupić 2 gb ramu , takie samego jak juz mam w kompie ale to za jakiś miesiąc dwa 2GB to trochę mało jak na x64 ale jak sam napisałeś niedługo rozszerzasz jej ilość. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...