Skocz do zawartości
devil162

jaką wersje zainstalować ?

Rekomendowane odpowiedzi

mam takie pytanko , chce zainstalować sobie Windowsa 7 , ale nie wiem jaką wersje, czy 32 bit czy 64 bit

na co mam patrzeć decydując się na którąś z tych wersji ??

dodam że mam zamiar dokupić 2 gb ramu , takie samego jak juz mam w kompie ale to za jakiś miesiąc dwa

slyszalem ze trzeba patrzeć na rodzaj procesora i ilosc ramu

tutaj screen mojego sprzętu

Dołączona grafika

z takim kompem jaką wersje instalować ? 32 czy 64 bity ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Waza47 wypadałoby wytłumaczyć autorowi co i jak skoro nie orientuje się w temacie. Pomoc to jedno ale przy okazji mógłby się czegoś nauczyć.

Masz procesor 64 bitowy więc warto sięgnąć po taką wersję systemu. 2GB to trochę mało jak na x64 ale jak sam napisałeś niedługo rozszerzasz jej ilość.

Warto w szczególności, że posiadając wkrótce 4GB ram na systemie 32-bitowym używałbyś jedynie ~3.25GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To teraz żeś się rozpisał..

Jeśli nie planujesz dukupić ramu to instaluj wersję 32 bitową ponieważ wersja 64 bitowa zużywa więcej ramu, a 2 gb to dla niej za mało.

Lepiej byłoby gdybyś dokupił kolejne 2gb ramu i zainstalował wersję 64bitową ponieważ coraz więcej programów jest tworzone pod x64

Edytowane przez GeMtin1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi