Seril Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Witam, Nie wiem czy pisze w odpowiednim dziale... ale błąd należy do Windows 7... więc jest o Microsoft Windows. Jak napisałem w złym dziale proszę o przeniesienie, jeśli to możliwe. Kilka dni temu (4 dni temu dokładniej) wyskoczył mi błąd znany jako BSoD o numerze Ox00000024, przeczytałem że oznacza on zniszczony dysk albo błąd w Windows NT, po uruchomieniu ponownie laptopa włączył mi się program który naprawiał system, wszystko działało idealnie, ale co jakiś czas laptop nagle mi się zawiesza, żaden z programów takich jak "Microsoft: Fix it" nie znajduje błędu. Dodam że zawieszanie jest coraz rzadziej (Raz na kilka godzin, wcześniej co kilka minut) Przepraszam że pisze trochę chaotycznie, ale nigdy nie miałem BSoD'a Z góry dziękuje za pomoc. PS.Jakby był to zniszczony dysk, nie mógłbym odpalić CheckDisk? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 No temat na pewno w złym miejscu skoro problem sprzętowy a założyłeś w oprogramowaniu... Tak czy inaczej warto odpalić HD Tune i sprawdzić odczyty SMART dysku (zakładka Health) i wykonać Error Scan. Quick Scan powinien wystarczyć. Można tez odpalić test Benchmark dla odczytu i obejrzeć przebieg wykresu. Jak wszystko będzie wyglądać dobrze to może przyczyna jest gdzieś indziej. Nie napisałeś czy to stary dysk, w starym laptopie itp szczegóły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seril Opublikowano 30 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2011 Odpaliłem HD Tune, i wykonałem "Error scan" i nie wykazało mi żadnego błędu, wszystkie kwadraciki miałem zielone. O ile dobrze rozumiem dysku nie mam uszkodzonego. A te zawiechy to może być błąd systemu? I przepraszam że nie dałem żadnych danych, ale nigdy nie miałem BSoD. Jedyne co zmieniłem w moim laptopie to oprogramowanie, przeszłemu z Visty na Win7 ale to było rok temu. Wszystko inne jest takie same. Natomiast 5 dni temu formatowałem laptopa i reinstalowałem Windowsa 7. i następnego dnia pojawił się BSoD, potem mój system się naprawiał (odzyskiwał dane), i wszystko było dobrze, tylko teraz od czasu do czasu mam "zwieche" :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Seril Opublikowano 31 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2011 (edytowane) Witam, Zauważyłem że kłopoty z zawieszaniem się laptopa są w jakiś sposób połączone z dźwiękiem, kiedy słucham muzyki zawiesza się niemal co chwile. Myślałem nad reinstalacja wszystkiego, ale nie wiem czy by to pomogło. Proszę o pomoc, długo nie wytrzymam z tym błędem :/. Nie wiem gdzie może być dokładnie ta przyczyna ... Edytowane 31 Lipca 2011 przez Seril Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...