Skocz do zawartości
all15

Nowa konfiguracja: AMD czy INTEL?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, proszę o poradę. Co lepiej kupić? Obecny konfig Intela czy jednak zainwestować w konfiguracje AMD z nadzieje że Bulldozer który będzie lepszą opcją od obecnego Intela. Wiem że wydajność Bulldozer`a to wróżenie z fusów do czasu premiery ale niestety problem polega na tym że nie mogę już czekać i kupno nowe konfigu odbędzie się w przeciągu 1 tygodnia.

Mam 2 wyjścia:

po pierwsze buduje zestaw na Intelu czyli:

MSI Z68A-GD80 B3 + I5 2500K 3.3GHz.

albo konfiguracja AMD ale obecnie kupuje Semprona i czekam 1 miesiąc na premierę Bulldozer`a

Procesor AMD SEMPRON 145 BOX + Płyta główna ASUS CROSSHAIR V FORMULA a za miesiąc najsilniejszego Bulldozer`a.

Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze! :)

Edytowane przez all15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brać sandy bridge i nie czekać. Buldożer nie wiadomo kiedy w końcu się pojawi i raczej nie zagrozi sandy.

Jeśli chcesz kontynuować temat, zapoznaj się z regulaminem działu i uzupełnij pierwszy post.

Wydawanie takich pieniędzy za płytę wydaje mi się nieporozumieniem. Jednak nie moje pieniądze to wtrącam się zbytnio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze:

a już słyszałem o premierze na przełomie X/XI.

Po drugie:

zaraz po premierze i tak będą bardzo drogie jak teraz Llano niby nowszy i lepszy ale nadal athlony są bardziej opłacalne

Po trzecie:

sądząc po tak dużych opóźnieniach związanych z problemami mogą nie być takie super postępowe jak zapowiadano tak samo jak phenomy I

WNIOSEK: BIERZ INTELA

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pokaż oficjalne testy, w których Zambezi jest lepszy od Sandy Bridge. Nie <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o od OBRa, który raz pisze, ze coś ma, później, że nie, a na koniec, że jednak ma.

I przeczytaj regulamin forum.

Edytowane przez andrew777

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, proszę o poradę. Co lepiej kupić? Obecny konfig Intela czy jednak zainwestować w konfiguracje AMD z nadzieje że Bulldozer który będzie lepszą opcją od obecnego Intela. Wiem że wydajność Bulldozer`a to wróżenie z fusów do czasu premiery ale niestety problem polega na tym że nie mogę już czekać i kupno nowe konfigu odbędzie się w przeciągu 1 tygodnia.

Mam 2 wyjścia:

po pierwsze buduje zestaw na Intelu czyli:

MSI Z68A-GD80 B3 + I5 2500K 3.3GHz.

albo konfiguracja AMD ale obecnie kupuje Semprona i czekam 1 miesiąc na premierę Bulldozer`a

Procesor AMD SEMPRON 145 BOX + Płyta główna ASUS CROSSHAIR V FORMULA a za miesiąc najsilniejszego Bulldozer`a.

Uprzejmie proszę o pomoc w wyborze! :)

Mam podobną sytuację i też problem z wyborem platformy/sposobu modernizacji, ale poczekam - albo kupię nowego AMD'ka albo załapie się może na jakieś obniżki Intela...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Już wybrałem - INTELA. Zamówiłem taką konfiguracje: płyta - ASUS P8Z68-V PRO , proc - i7-2600K , pamięć - Patriot Viper Xtreme Series Division 2, 1600MHz, 2x4GB CL8-9-8-24, monitor 23'' LG Flatron IPS236V-PN.

Do tego to co mam czyli: grafika Asus GTX570 DCII + dysk : SEAGATE 1,5TB ST31500341AS

Myślę, że zestaw dobry pod rendering + gierki od czasu do czasu :)

Dziękuję wszystkim za wszelkie sugestie :)

Edytowane przez all15

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi