Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam To moja propozycja: Czy warto tu coś zmienić? Myślałem nad Asus DCII ale jednak ten MSI wydaje mi się lepszy i chłodniejszy / pobiera też mniej prądu. Obecnie grywam na 19' panoramicznym 1280 x 960 ale chciałbym zakupić coś większego (być może 24' do full hd) Możecie coś polecić? Jaki dysk proponujecie do tego zestawu? Zasilacz, który posiadam to Corsair CMPSU-520HXEU Myślę nad obudową - Fractal Design Core 3000 Liczę na wasze rady, pozdrawiam! Komputer ma służyć do gier i multimediów. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Areh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 RAM zmień na 1333MHz CL9 i ewentualnie kartę na HD6950. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ram (chociażby Goodram 1333) to różnica 40 zł, tyle mogę już dołożyć :) HD6950 różnie wypada, w sumie GTX560Ti również co widać po testach na nvsion. Nie wiem właśnie co zrobić teraz z kartą. Obecnie posiadam produkt ze stajni radeona i chciałbym spróbować nV. Co możesz polecić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrew777 Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Dołożysz 40zł, a praktycznie nic nie zyskasz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 A co do karty? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Jeśli chodzi o szybkość pamięci - w grach nie zyskasz kompletnie nic: Sandy Bridge a szybkość pamięci - i7 2600K Co do karty - HD6950 i GTX 560 Ti mają podobną wydajność. Sprawdź za ile są HD6950 od Asusa i Sapphire. Istnieje prawdopodobieństwo, że może uda Ci się odblokować w nich dodatkowe jednostki, co zwiększy znacząco wydajność tych kart. Testom na Nvision bym zbytnio nie ufał. Wg. nich GTX 560 Ti jest wydajniejszy od HD6950 i jest w stanie konkurować z HD6970. Powiem tyle - nazwa mówi sama za siebie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) pamięci Skąd te różnice cenowe między 2x4 a 2x3gb ? Możesz z linkować jaką pamięć warto kupić? Nie mam pojęcia co zrobić z tą kartą. Co byś zrobił na moim miejscu? Oglądam te testy na guru etc i nie dochodzę do żadnych wniosków a chciałbym zamówić już podzespoły. Teraz biorę pod uwagę kartę Asus DirectCU II 6950. Tylko nie wiem z jaką ilością pamięci. Oraz czy zmieści się do obudowy Fractal Design Core 3000 Wie ktoś? Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Areh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nechoya Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 A ja po raz kolejny zaproponuję parę innych obudów-Aerocool RS-9, VS-9, Sharkoon T9, Revoltec Sixty 3. Niby mało ważna rzecz, ale fajnie jest mieć ładną obudowę ;) Ramy możesz kupić 1333, jak już ktoś pisał. Co do procesora, obecnie nie widzę wśród AMD jakiejś alternatywy. Zawsze możesz zaczekać na bulldozery, a na teraz kupić phenoma II i mobo AM3+. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Ale właśnie Fractal Design Core 3000 strasznie mi się podoba jest taka wystylizowana, taka elegancka :D A co do karty? Sam już nie wiem. Wie ktoś czy 6950 zmieści się do niej (Asus DCII) i czy brać wersję 1GB która jest na proline ? Bo 2GB wersji tam nie ma. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forthal Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 koszyk na dyski jest wykrecany, takze zmiesci sie spokojnie ta karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Bierz ten zestaw. 40zł różnicy lepiej dołożyć np. do wentylatora. Dłużej będzie cieszyć. Różnica w cenie stąd, że zestawów 3x nikt nie kupuje, nie ma nowych dostaw i wiszą w cenie sprzed kilku miesięcy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Warto tu odnotować, że obudowa pozwala na montaż bardzo długiej karty graficznej - nie ma mowy jednak o wykorzystaniu dwóch czy też trzech kart dłuższych niż 27 centymetrów (na przeszkodzie stoi dolna zatoka z trzema miejscami dla dysków 3,5"/2,5"). Już widzę, że 6950 w razie czego się zmieści. Ale teraz pozostaje dylemat którą kartę graficzną wybrać. I czy nie warto dołożyć do 2600K? W sumie za rok i tak być może zmieniłbym procesor (jakoś tak ma być premiera) więc wydaje mi się, że 2500K powinien wystarczyć. Klaus@ a jaki wentylator polecasz? Chciałbym zrobić na tym procku okolice 4.6 jeżeli istota temperatury pozwoli to nawet więcej. Oczwyiście stabilne 24/7. Te pamięci brać? Goodram 1333 LINK Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Areh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Areh wstawiasz link użyj "wstaw odnośnik", wstawiasz cytat użyj funkcji "wstaw cytat". Nie używaj bez potrzeby "dodaj kod". Contac 29 jest dobrym wyborem. Aby kupić coś wydajniejszego wyraźnie trzeba wydać ponad 200zł. Miałem na myśli wentylator do obudowy. Czy warto zmieniać 2500k na 2600k? Nie można odpowiedzieć na to pytanie. Zapoznaj się z regulaminem działu, uzupełnij 1 post, wtedy można się zastanawiać. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Klaus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Bierz ten zestaw. 40zł różnicy lepiej dołożyć np. do wentylatora. Dłużej będzie cieszyć. Różnica w cenie stąd, że zestawów 3x nikt nie kupuje, nie ma nowych dostaw i wiszą w cenie sprzed kilku miesięcy. W porządku. Prosiłbym o pomoc na mój porzednik post :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 W porządku to będzie jak doprowadzisz swoje posty w tym temacie do porządku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Już jest w porządku. Mam pamięci (Goodram 1333 CL9) Procesor 2500k Chłodzenie Contac 29 Płytę główną Asrock P67 PRO3 B3 Ale nie mam jeszcze karty graficznej. Nie jestem w stanie wybrać między 560Ti a 6950. Testy które skłaniają mnie ku 6950: TEST I TEST II + dla 560TI taki, że będę mieć dostępne więcej slotów na płycie co jest nie możliwe przy trzyslotowym 6950 od Asusa. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Areh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 HD6950 ma możliwość (małą to małą ale zawsze) odblokowania do HD6970 Poza tym warto brać pod uwagę takie kryteria jak pobór mocy, kulturę pracy chłodzenia, długość gwarancji. Olałeś moją prośbę o zapoznanie się z regulaminem działu i uzupełnienie pierwszego posta. Jak więc Ci pomóc w pozostałych kwestiach? Nie podałeś zastosowania nowego sprzętu, czy to tylko gry czy może też zaawansowana obróbka grafiki, wideo, modelowanie 3D gdzie np pazurki może pokazać HT w 2600k czy CUDA w 560ti. Jak proszę o zapoznanie się z regulaminem to po to abyś ułatwił pomoc sobie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Poprawiłem do czego ma służyć komputer. Praktycznie niemożliwe jest odblokowanie 6970 więc to odpada. Asus 6950 jest trzyslotowy i zajmuje sporo powierzchni na płycie. Ciężko teraz zdecydować mi się na kartę graficzną. Poza nią zestaw wygląda tak: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
::snoopy:: Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Poszukaj dokładnie, bo są dwie wersje i napewno jest "dwu slotowa". Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Weż pod uwagę, że karty Asus. MSI mają po 36m-cy gwarancji a Proline daje 24 miesiące. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) Poszukaj dokładnie, bo są dwie wersje i napewno jest "dwu slotowa". Ale o jakiej karcie mówisz? Teraz już naprawdę nie wiem co zrobić z tą kartą wziąłbym 6950 1gb od Asusa ponieważ różne komentarze zbiera 560Ti a sterowniki sporo poprawiły u ATI przez ostatni czas co widać po testach. Co wy byście wybrali? I najlepiej link z agito, proline... Dziękuje za pomoc serdecznie :) EDIT:// Myślę, że zdecyduję się na: >> TĄ KARTĘ << Czy 1 GB wystarczy na obecne gry? GTA IV wykorzystuje nawet 2GB. Jak to się ma do innych gier? Zestaw końcowy Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez Areh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...